Την νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Λάτσιο στην έδρα της Έμπολι για την 17η αγωνιστική της Serie A και επέστρεψε στις νίκες μετά από 2 αγωνιστικές. Έτσι, το σύνολο του Μαουρίσιο Σάρι ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην 9η θέση, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν εντός επικίνδυνης ζώνης. Καταπληκτικό παιχνίδι απο τον Προβεντέλ.

Στο 2’ η Έμπολι απείλησε με τον Μαλντίνι ενώ στο 9ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας η Λάτσιο έκανε το 0-1 με σουτ του Γκεντουζί από το ύψος του πέναλτι.  Τέσσερα λεπτά αργότερα το πλασέ του Ιμόμπιλε από καλή θέση ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Καπρίλε να μπλοκάρει και στο 19’ ο πορτιέρε των γηπεδούχων είπε «όχι» στον Γκεντουζί.

Στο 29’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαστόνι πέρασε ελάχιστα έξω και στο 33’ ο Προβεντέλ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Γκράσι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο γκολκίπερ των «Λατσιάλι» σταμάτησε και το σουτ του Μαλντίνι, ενώ στο 49’ ο Ιταλός κίπερ με απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Καμπιάγκι κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Το ρεσιτάλ αποκρούσεων του Προβεντέλ συνεχίστηκε, καθώς στο 59’ έδιωξε με δυσκολία την προσπάθεια του Μαλντίνι, ενώ στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος(66’) η Λάτσιο έκανε το 0-2 με κοντινή προβολή του Τζακάνι. Στο 83ο λεπτό, οι «λατσιάλι» έφτασαν μια ανάσα από το να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Καστεγιάνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΕΜΠΟΛΙ: Καπρίλε, Μπαστόνι, Εμπουέχι, Βαλούκιεβιτς, Λουπέρτο, Μαλέ, Γκράσι(75’ Γκράσι), Φατζίνι(62’ Κοβαλένκο), Καμπιάγκι, Μαλντίνι(75’ Ντέστρο), Κανσελιέρι(62’ Μπαλτάντζι)

ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτριτς, Χίλα, Πελεγκρίνι, Λουίς Αλμπέρτο(25’ Καμάντα), Ροβέλα(78’ Κατάλντι), Γκεντουζί, Τζακάνι(78’ Ιζακσεν), Φελίπε Άντερσον(78’ Πέδρο), Ιμόμπιλε(21’ Καστεγιάνος)