Έντονη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να χτυπούν «κόκκινο» και τις νοσηλείες να έχουν… εκτοξευτεί. Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται κατακόρυφα και οι ουρές έξω από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τη διενέργεια rapid test ή την αγορά self test μεγαλώνουν.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο τον έντονο προβληματισμό που προκαλεί στο Υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές αρχές η μεγάλη διασπορά, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Covid-19. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως τεθεί στο τραπέζι η επαναφορά της χρήσης μάσκας στις μονάδες υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, είχε αποφασιστεί στα τέλη Ιουλίου του 2023 παράλληλα με την κατάργηση της υποχρεωτικής διενέργειας rapid test από τους εργαζόμενους σε δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Έτσι, από τα τέλη Ιουλίου, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) καθώς και τους ασθενείς που ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.