Η Αϊντχόφεν πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 στην έδρα της Φέγενορντ για το ντέρμπι κορυφής της Eredivisie και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Μετά από 14 αγωνιστικές, η Αϊντχόφεν μετράει 14 νίκες, δείχνοντας πόσο αποφασισμένη είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Eredivisie, για 25η φορά στην ιστορία της και για πρώτη φορά από το 2018. Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ομάδα του Πέτερ Μπος πήγε στην έδρα της πρωταθλήτριας Φέγενορντ και, σκοράροντας δυο φορές σε διάστημα τριών λεπτών, πήρε σπουδαία νίκη, με σκορ 2-1.
Στο πρώτο 45λεπτο, η μοναδική καλή στιγμή ανήκε στη Φέγενορντ, όταν, στο 32′, ο Γκερτρούιντα, που πέτυχε το απίθανο αυτογκόλ στο ματς με την Ατλέτικο, πήρε το ριμπάουντ, σε πλεονεκτική θέση, αλλά, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η Αϊντχόφεν απείλησε με σουτ του Σαϊμπαρί, με τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό να ανοίγει το σκορ στο 65ο λεπτό. Ο Μπακαγιόκο έβγαλε ωραία σέντρα και ο Σαϊμπαρί πετάχτηκε, ανάμεσα στους αμυντικούς, και πλάσαρε για το 0-1. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ντε Γιονγκ έπιασε το γυριστό, υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ Μπάιλοου της Φέγενορντ, σε εξαιρετική επέμβαση. Στην εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε, ο Μποσκάλι, με κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα για την PSV. Στο 80ο λεπτό, η Φέγενορντ είχε δοκάρι, σε κεφαλιά του Χάντσκο, αλλά, ένα λεπτό αργότερα, ο Χιμένες έπιασε το δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Η Φέγενορντ είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ απέμενε αρκετός χρόνος για το φινάλε, ωστόσο, η PSV δεν απειλήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας, πλέον, δημιουργήσει απόσταση δέκα βαθμών από τους διώκτες της.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ