Ο Απόλλωνας υποδέχεται στις 2 Ιανουαρίου του 2024 τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» στις 19:00, με τον Πάμπλο Ματσίν στον πάγκο του για πρώτη φορά. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν την ψυχολογία που θα είχε κάθε ομάδα με ένα νέο τεχνικό στον πάγκο, οι δε φιλοξενούμενοι καλούνται να διαχειριστούν σημαντικές απουσίες.

Με την αύρα του Ματσίν!

Ο Ισπανός τεχνικός αναγκάζεται να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τους Πειμπέρνς και Γιούρτσεβιτς οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Πέραν των δύο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του στον καθοριστικό αγώνα που δίνει ο Απόλλωνας για τη νέα αρχή που επιδιώκουν όλοι στην ομάδα να γίνει. Όσον αφορά τα μεταγραφικά τώρα, όλα θα κριθούν με την επάνοδο του προπονητή και την επικοινωνία που θα έχει με τον Μάκη Παπαϊωάννου, ειδικότερα μετά και το ναυάγιο στην περίπτωση του Ρόουζ ο οποίος μετακομίζει τελικά στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Με απουσίες αλλά με τον αέρα του πρωτοπόρου!

Για τους γαλαζοκίτρινους, ο Ρικάρντο Σα Πίντο μετά και την μεγάλη νίκη επί της Ομόνοιας έχει να διαχειριστεί τις πολλές και σοβαρές απουσίες στην ομάδα. Λόγω τιμωρίας θα απουσιάζουν οι Βιγιαφάνες και Πέτροβιτς οι οποίοι αγωνίστηκαν στο «αιώνιο» και θα εκτίσουν με τον Απόλλωνα την ποινή τους. Ο Ντάλσιο θα ταξιδέψει με την χώρα του για το Κόπα Άφρικα και θα τον στερηθεί το ΑΠΟΕΛ για περίπου ένα μήνα όπως και τον Κρέσπο ο οποίος έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και χάνει τα επόμενα παιχνίδια. Στα μεταγραφικά, στόχος είναι η απόκτηση ενός μέσου από τον κατάλογο Β’ ενώ εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και συνεχίζεται η τεράστια προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση και λύση των ωφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές.

Τι έγινε στο ΓΣΠ!

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΓΣΠ το αποτέλεσμα εξήλθε ισόπαλο 1-1. Για το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με κεφαλιά ο Πέτροβιτς και στην συνέχεια ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Νταρικβά.
Η βασική διαφορά και για τους δύο είναι ότι δεν θα υπάρχει κανένας προπονητής κάτω στον αγωνιστικό χώρο από αυτούς που ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς αποχώρησε και ο Σα Πίντο θα βρίσκεται στην εξέδρα λόγω της τιμωριάς του.

Σόλωνας Κύπρου