Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Ομόνοιας 29ης Μαίου Αδάμος Ευσταθίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το θέμα που προκύπτει με την έδρα του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Ανόρθωση.

«Καλύτερα να προλαβαίνουμε κάποια πράγματα. Δημιουργείται μια κατάσταση στην οποία δύο ομάδες θα παίξουν με οργανωμένους σε ένα γήπεδο που έχει χρόνια να φιλοξενήσει τέτοιο ματς. Αυτό που προσπαθούμε αν και δεν μας συμφέρει οικονομικά είναι να πάμε σε άλλο γήπεδο για να είναι ασφαλής ο κόσμος».

Ήταν δική σας πρωτοβουλία; «Ήταν από δική μας πλευράς αλλά τις σκέψεις αυτές τις έχουν όλοι οι αρμόδιοι. Μιλήσαμε με όλους, δεν έχουμε την επίσημη θέση τους αλλά αν επικοινωνήσετε μαζί τους θα συμφωνήσουν μαζί μας».

Προτείνατε το ΓΣΠ; «Ναι προτείναμε το ΓΣΠ επειδή ο αγώνας πρέπει να γίνει στη Λευκωσία. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος μας να μην μπει στο γήπεδο αλλά θα έχει διαμαρτυρία εκτός».

Έχει να κάνει με την κάρτα οπαδού όλο αυτό; «Ναι έχει να κάνει με την κάρτα φιλάθλου, προτείναμε κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά το μητρώο των κατόχων κάρτας οπαδού. Είναι δίκαιο το αίτημα μας θεωρούμε αλλά ακόμα και δεν γίνει κάτι θα ήταν λανθασμένο να γίνει ένας τέτοιος αγώνας στο Μακάρειο».

Αν ανέβει η ομάδα στην α’ κατηγορία τι θα κάνετε με την κάρτα φιλάθλου; «Ακόμα και αν η ομάδα ανέβει στην α’ κατηγορία θα προσπαθήσουμε να γίνουν οι αλλαγές για να τις αποδεχτούμε. Αν δεν γίνουν αλλαγές δύσκολα θα αλλάξει η θέση μας».

Για το πρωτάθλημα στην β’ κατηγορία: «Υπάρχουν 5-6 ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο στην α’ κατηγορία. Είμαστε χαρούμενοι που η δική μας ομάδα είναι και φέτος εκεί. Είναι καλύτερη η ομάδα μας από την περσινή και θα την ενισχύσουμε με ακόμα δύο ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο».