Ήταν μια ψυχρή και παγωμένη βραδιά. Το ημερολόγιο έδειχνε 23/11/2011. Στην Ρωσία, η Ζενίτ υποδέχεται το ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Πετρόφσκι». Με ισοπαλία οι γαλαζοκίτρινοι εξασφάλιζαν την πρόκριση τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως και έγινε!
Ο στρατηγός Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθοδηγεί μεθοδικά και μαεστρικά το σύνολο του στην πιο χρυσή σελίδα της ιστορία του-μέχρι εκείνη τη στιγμή- , ο Ούρκο Πάρντο γίνεται «ήρωας», αποκρούει όλες τις επιθέσεις των Ρώσων και γίνεται το «τρελό
». Τελικό αποτέλεσμα 0-0. Το σφύριγμα της λήξης βρίσκεις τους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ να κάνουν…χαμό στην κερκίδα. Ποιο κρύο; Ποια ψύχρα; Όλα ήταν…ζεστά! Οι γαλαζοκίτρινοι στους «16»! Ο κόσμος παραμιλά, η Ευρώπη υποκλίνεται στο μεγαλείο του «Θρύλου». Θα μπορούσε να ήταν σενάριο ταινίας, αλλά όχι, για το ΑΠΟΕΛ ήταν πραγματικότητα.
Όσοι έζησαν τον θρίαμβο αναπολούν αυτές τις στιγμές με δάκρυα στα μάτια. Διηγούνται τις ιστορίες και η τρίχα είναι κάγκελο. Μερικοί, ακόμα και 12 χρόνια μετά, δεν το πιστεύουν. Ακόμα περιμένουν να τους…ξυπνήσει κάποιος από το όνειρο. 23/11/2011. Αυτή η ημερομηνία χαράχθηκε στη μνήμη των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ, αλλά η πιο…παλαβή εκδοχή του Τσάμπιονς Λιγκ που «τόλμησαν» κάποιοι από την Κύπρο θα συνεχιζόταν. Και το τι θα ερχόταν θα ήταν ακόμα πιο…γλυκό!
Τότε γράφτηκε το πρώτο μεγάλο πρώτο έπος του ΑΠΟΕΛ. Μέσα στη Ρωσία, κόντρα στη Ζενίτ. Μέσα στο ψοφόκρυο 13 «τρελοί» άναψαν την πιο ζεστή φλόγα σε χιλιάδες καρδιές.

Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
Πάρντο, Σολωμού, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Αλεξάνδρου (46′ Ηλία), Μοράις, Πίντο, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι (89′ Αντόρνο), Αΐλτον (67′ Γιάχιτς)

Θράσος Δημητρίου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: