Μία από τις ανεπιθύμητες έδρες για το ΑΠΟΕΛ, είναι αναμφίβολα το ΑΕΚ Αρένα, από την οποία σπάνια φεύγει με θετικό αποτέλεσμα ( μόλις δύο νίκες) από τότε που μετακόμισε εκεί η ομάδα της ΑΕΚ.
Η τελευταία φορά, ήταν στις 13 Μαρτίου 2022 στα πλέι οφ με προπονητή το Σωφρόνη Αυγουστή και χρυσό σκόρερ τον Ανδρέα Καρώ, στην τελευταία μάλιστα φάση του αγώνα (90+6’) όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ ο διεθνής αμυντικός με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Από τότε, το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά. Σε εκείνο το ματς με την ΑΕΚ, αγωνίστηκαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:
Σκουφέτ (46′ Μιχαήλ), Πέδρο, Σαμπάλα, Σάβιτς, Καρώ, Σατσιάς, Σόουζα, Θεοδώρου (46′ Μάγκλιτσα), Οκριασβίλι (82′ Εφραίμ), Νατέλ (90+4′ Έσελινγκ), Κβιλιτάια.
Στο σημερινό ρόστερ, συγκριτικά με αυτούς που αγωνίστηκαν παραμένουν μόλις τρεις ποδοσφαιριστές (Σατσιάς-Εφραίμ-Κβιλιτάια) και είναι ενδεικτικό των πολλώνν αλλαγών που κάθε χρόνο προκύπτουν στον Αρχάγγελο.
Για την ιστορία, σε εκείνο το ματς, η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Φαράζ στο 43΄, ισοφάρισε στο 62’ ο Σαμπάλα και ο Καρώ στην τελευταία φάση διαμόρφωσε το 1-2.