Ματς-θρίλερ στο Παρκ ντε Πρενς με την Παρί Σεν Ζερμέν να χάνει τα… άχαστα και να σώζει τελικά την ισοπαλία στο 90+8’ με γκολ-πέναλτι του Κιλιάν Εμπαμπέ. Αυτό το 1-1 απέναντι στη Νιούκαστλ διατηρεί τους Γάλλους σε θέση ισχύος για την πρόκριση καθώς παραμένουν στη δεύτερη θέση.
Η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε τη Νιουκαστλ σαν τη… γάτα με το ποντίκι στο πρώτο 45λεπτο, πιέζοντας στο μισό γήπεδο, ωστόσο της έλειψε η αναποτελεσματικότητα. Οι Γάλλοι δημιούργησαν καταστάσεις, με αποκορύφωμα το κοντινό πλασέ του Ντεμπελέ που σταμάτησε σε σώματα, για να ανοίξουν το σκορ, αλλά εκείνοι που πήραν κεφάλι ήταν οι Βρετανοί λίγο πριν τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα. Τεράστια ευθύνη έχει ο Ντοναρούμα που έκανε κάκιστη επέμβαση μετά από αδύναμο σουτ και ο Ισάκ που πήρε το ριμπάουντ με πλασέ έκανε το 0-1. Στους ίδιους ρυθμούς πήγε και η επανάληψη στο Παρίσι με την Παρί να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες με τον Μπαρκολά κυρίως, ο οποίος σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 73’ οι Γάλλοι ζήτησαν δικαίως πέναλτι για απλωμένο χέρι του Μάιλι με τον διαιτητή να λέει παίζετε, ενώ στο 82’ ο Ντεμπελέ μόνος από την μικρή περιοχή αστόχησε, σε μια ακόμα μεγάλη στιγμή. Στις καθυστερήσεις και πάλι ο Μπαρκολά έστειλε την μπάλα ψηλά από κοντινή θέση, με την Παρί να βρίσκει εν τελεί λύση στο 98’ μέσω Μαρτσίνιακ. Ο Πολωνός διαιτητής είδε πέναλτι σε φάση που η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στο στήθος του Λιβραμέντο και στη συνέχεια στο χέρι του. Ο Εμπαπέ από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος και έσωσε τον βαθμό για την Παρί, δίνοντας της το πάνω χέρι για πρόκριση!

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Σκρίνιαρ, Ερναντές, Ντανίλο (85’ Γκονσάλο Ράμος), Ουγκάρτε (62’ Βιτίνια), Φαμπιάν Ρουίθ, Λι (82’ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κολό Μουανί (62’ Μπαρκολά).