Ο Κώστας Σλούκας πήρε την μπαγκέτα του και σαν σωστός μαέστρος καθοδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR σε μία επιβλητική νίκη με 90-73 επί της Βαλένθια, μετρώντας 12 πόντους και 9 τελικές πάσες σε κάτι περισσότερο από 25′ που χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (23/11).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο αρχηγός του τριφυλλιού μίλησε στο SPORT24, κάνοντας τον απολογισμό της πορείας των πρασίνων έπειτα από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, αλλά κάνοντας και ξεχωριστή αναφορά στους οπαδούς της ομάδας, που αντιλαμβάνονται και στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλουν ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του.
Αναλυτικά:
Κάνατε μία κυριαρχική εμφάνιση, με εξαίρεση ένα κακό διάστημα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Είναι μία νίκη-statement; Πώς το ένιωσες; «Ναι είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη με μία πολύ σταθερή εμφάνιση. Παίξαμε ολοκληρωτικά για περίπου 30-32 λεπτά. Αυτό είναι κάτι που επιδιώκουμε από την αρχή της χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φτάσαμε έτσι τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτόν τον μαραθώνιο της EuroLeague».
Σχεδόν το ένα τρίτο της regular season έχει ολοκληρωθεί. Είστε ικανοποιημένοι με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ομάδας; «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το 6-4 που έχουμε πετύχει. Είχαμε στοχεύσει να πάρουμε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και πλέον συνεχίζουμε τον δύσκολο δρόμο. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στη Ρόδο και μετά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Παρτίζαν».
Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος. Παιχνίδι με το παιχνίδι έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος στο ΟΑΚΑ. Είναι αυτοί δύο παράγοντες που πάνε χέρι-χέρι; «Ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά στην προπόνηση και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Νομίζω αυτό φαίνεται σιγά-σιγά, ο κόσμος το αναγνωρίζει και τον ευχαριστούμε για τη στήριξή του».
Από τον τρόπο που χαίρεστε και πανηγυρίζετε ο ένας για τον άλλο φαίνεται ότι υπάρχει και πολύ καλό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; «Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος (σσ. ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) και οι διοικούντες επεδίωξαν από την αρχή το να υπάρχει υγεία στην ομάδα και να κάνει ο ελληνικός κορμός ένα βήμα παραπάνω, ώστε να πετυχαίνουμε μεγάλες νίκες μαζί με τον κόσμο μας».
Μου δίνεις την αίσθηση ότι είσαι πιο εκφραστικός από ποτέ, στον τρόπο που πανηγυρίζεις ή τα βάζεις με τον εαυτό σου όταν χάνεις ένα σουτ. Ισχύει; «Όχι δεν ισχύει αυτό, πάντα έτσι ήμουν. Είμαι πολύ εκφραστικός γενικότερα και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κάνει βήματα μπροστά. Παίζουμε όλοι καλύτερα. Κι εγώ είμαι καλύτερος. Θα βελτιωθώ περισσότερο. Είναι όμως πολύ σημαντικό που παίρνουμε νίκες».
Ξεκινάνε κάποια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με την Παρτίζαν. Πόσο προετοιμασμένοι είστε για αυτό; «Θα δείξει. Έχουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό κι από εκεί και πέρα θα πάμε στο Βελιγράδι για την Παρτιζάν, που είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».