Ο Νικόλας Παναγιώτου…έριξε άγκυρα στο «Ηλίας Πούλλος» καθώς ανανέωσε με την Ομόνοια μέχρι το 2027. Αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, του Γέσπερ Γιάνσον, του Σωφρόνη Αυγουστή και της ομάδας σκάουτινγκ, έχοντας όλοι τους αρκετούς θετικούς λόγους-απόψεις για να «δέσουν» τον Κύπριο αμυντικό.
Ο βασικότερος είναι η ηλικία του Παναγιώτου. Στα 23 του έτη είναι έτοιμος να ηγηθεί της οπισθοφυλακής των πρασίνων καθιστώντας τον έναν από τα πιο πολύτιμα…εργαλεία στα χέρια του 46χρονου τεχνικού.
Ο δεύτερος λόγος, συνδέεται με τον πρώτο. Βλέποντας πως από νεαρή ηλικία ο Νικόλας είναι πανέτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, οι της Ομόνοιας, θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να έχουν τον πρώτο λόγο στις όποιες ζητήσεις υπάρξουν-αν υπάρξουν, για πιθανή πώλησή του.
Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το πως βλέπει η Ομόνοια τον κεντρικό της αμυντικό. Το βλέπει ως ηγέτη, ως ο άνθρωπος που θα μπορεί να στηριχθεί πάνω του, ως ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει νέα πνοή, νέα…αύρα, μπροστά από τον Φαμπιάνο. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνει η ανανέωση αυτή αν δεν πίστευαν άπαντες στον Κύπριο διεθνή.
Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα…δημοσιογραφικό κλισέ αλλά για τον 23χρονο είναι η πραγματικότητα. Ο Νικόλας Παναγιώτου δούλεψε σκληρά και σιωπηλά, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, αθλητικού διευθυντή και προπονητή και «εξαργύρωσε» το γεγονός αυτό, με τον καλύτερο τρόπο, βάζοντας υπογραφή σε νέο συμβόλαιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, έχει την καθολική αποδοχή όχι μόνο από τα…ενδότερα της ομάδας, αλλά και από τον κόσμο!

Θράσος Δημητρίου