Η πορτογαλική ιστοσελίδα Jornal de Noticias συνδέει το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Ρίο Άβε. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ ενδιαφέρεται για να επενδύσει στην πορτογαλική ομάδα.
Η Jornal de Noticias υπογραμμίζει για τους στόχους του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, 56χρονος Έλληνας επιχειρηματίας με περιουσία που εκτιμάται στα 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ρίο Άβε. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας, θέλει να κάνει δυνατή επένδυση για να βελτιώσει τις υποδομές και την ποιότητα της πρώτης ομάδας, καθώς και να ισοσκελίσει τους λογαριασμούς του συλλόγου».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρίο Άβε έχει αναφέρει για το μέλλον της ομάδας: «Δεν υπάρχει plan b. Η Ρίο Άβε χρειάζεται μία ‘ένεση’ κεφαλαίου, προκειμένου να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της. Αυτό μπορεί να γίνει με έναν ισχυρό συνεργάτη».
Η Ρίο Άβε αγωνίζεται στην Liga Portugal και την δεδομένη στιγμή, έπειτα από 11 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 16η θέση με εννέα βαθμούς.