Ο Ανδρέας Δημητρίου, εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, μίλησε για όλα όσα αφορούν τους «πράσινους» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Ήταν αρκετά διαφοροποιημένο το σκηνικό των προπονήσεων μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε. Έλειπαν 12 διεθνείς. Συν ο Σίμιτς και ο Μπέζους. Περιμένουμε ακόμα τον Καρίμ και τον Σεμέδο οι οποίοι θα μπουν αύριο στις προπονήσεις. Η ομάδα γεμίζει και προετοιμάζεται για το ματς με τον Εθνικό».
Για τους Φαμπιάνο και Σίμιτς: «Ο Φαμπιάνο μπήκε από την περασμένη βδομάδα σε κανονικό πρόγραμμα. Ο Σίμιτς σήμερα ακολούθησε φουλ το πρόγραμμα προπόνησης. Δευτέρα και Τρίτη έκανε ατομικό. Ο Μπέζους έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης και θα είναι διαθέσιμος με τον Οθέλλλο».
Για το ότι το πρόγραμμα προσφέρεται για σερί νίκες: «Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε σερί νικών για να πλησιάσουμε την κορυφή. Αυτή τη στιγμή είναι το πως θα νικήσουμε τον Εθνικό. Περιμένουμε από την ομάδα να δείξει θέληση, προσπάθεια. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθήσει. Η ομάδα έδειξε ότι αποκτά τη δική της ταυτότητα και τον δικό της χαρακτήρας. Περιμένουμε να υπάρξει συνέχεια».
Για το πόσο κόσμο περιμένουν: «Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε λόγω του μεγάλου αριθμού των εισιτηρίων διαρκείας που είναι 9.200. Δεν ξέρεις πόσοι από αυτούς θα είναι στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να έρθει ο κόσμος με θετική ενέργεια και αισιοδοξία γιατί τα συναισθήματα της κερκίδας μεταφέρονται στους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να νικήσουμε μαζί με τον κόσμο μας».
Για το αν θα αγωνιστεί ο Παναγή ο οποίος είναι δανεικός από την Ομόνοια στον Εθνικό: «Ο Κωνσταντίνος είναι ποδοσφαιριστής του Εθνικού, οπότε είναι θέμα του Εθνικού για το πως θα τον χρησιμοποιήσει».
Για το συμβόλαιο του Φαμπιάνο που λήγει: «Είναι πολλά τα συμβόλαια που λήγουν και δεν θα μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για ένα μόνο ποδοσφαιριστή. Δεν δουλεύουμε έτσι. Εμείς αυτό που θέλουμε να πούμε στον κόσμο είναι να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Επειδή δεν ακούγεται ή δεν βγαίνει προς τα έξω κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε. Το θέμα είναι να μην ακούγεται κάτι».
Για τον Λανγκ που προκρίθηκε στο Euro 2024: «Του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι τιμή για την Κύπρο που έχει παίκτη σε τέτοια διοργάνωση. Το γεγονός πως επαναλαμβάνεται η παρουσία του Λανγκ και της Ουγγαρίας της δεν είναι τυχαίο».
Για τον Άμο: «Θέλει χρόνο, είναι λογικό. Προέρχεται από μια περίοδο μακριά αποχής και πέρασε ένα δύσκολο τραυματισμό. Είναι σημαντικό το ότι έβγαλε τη συμμετοχή του χωρίς κανέναν πρόβλημα ή επιπλοκή. Είναι θετικό και βοηθάει στην ψυχολογία του παίκτη το ότι έπαιξε μετά από καιρό. Είναι και ο Άμο πλέον στη φάση που αξιολογείται από τον κόουτς και αυτός θα πάρει την απόφαση για το πότε θα τον χρησιμοποιήσει».
Αν περνάει από δοκιμαστικά Λιβεριανός ποδοσφαιριστής: «Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται ο αδερφός του Ουζόχο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής που να προπονείται».
Για το γηπεδικό: «Περιμένουμε να μιλήσει ο πρόεδρος και να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις. Όταν έρθει η στιγμή θα μάθουμε όλοι τι γίνεται με αυτό το ζήτημα που μας ενδιαφέρει όλους».
Για το ότι η οικογένεια Παπασταύρου ήταν Ανορθωσιάτες: «Η οικογένεια του προέδρου ήταν πάντοτε πολύ αγαπημένη και βαθιά συνδεδεμένη μεταξύ τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος – αν και ο ίδιος πριν την Ομόνοια δεν υποστήριζε κάποια ομάδα, ούτε παρακολουθούσε ποδόσφαιρο – τα αδέλφια του ήταν Ανορθωσιάτες και πήγαιναν σπάνια στο γήπεδο. Όταν ανέλαβε την προεδρία της Ομόνοιας ήταν φυσιολογική εξέλιξη για την οικογένειά του να επιθυμεί ο αδελφός τους να πετύχει. Υπό αυτή την έννοια το ανέφερε ο πρόεδρος, ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό για τα αδέλφια του – λόγω του πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους – να παρακολουθούν την πορεία της Ομόνοιας, να την υποστηρίζουν και να θέλουν να πετύχει ο αδελφός τους».
Για τις μεταγραφές Ιανουαρίου: «Είναι κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε να πούμε κάτι αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη».