Οι «τρικολόρ» πέτυχαν μια ιστορική νίκη το βράδυ του Σαββάτου επικρατώντας με 14-0 του Γιβραλτάρ για την προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 224.

Η Γαλλία ολοκληρώνει την πορεία της με την αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης στην «Opap Arena» κόντρα στην εθνική Ελλάδας και ο Ντεσάμπ ήταν ξεκάθαρος πως οι παίκτες του θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι ως το τέλος και δεν θα έρθουν στη χώρα μας ως τουρίστες.

«Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι με στιλ, είτε κάνοντας το καλά είτε πολύ καλά. Ξέρουμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο. Τα 14 γκολ δεν είναι άσχημα. Μέσα από τις κινήσεις και τους συνδυασμούς μού άρεσε η σωστή πλευρά. Συνήθως, είναι η αριστερή πλευρά που είναι πιο ζωντανή, αλλά απόψε (σ.σ. χθες) ήταν το αντίθετο.

Έπρεπε να κερδίσουμε δύο βαθμούς στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση που να έχουμε λιγότερο έλεγχο όπως συνέβη στο τελευταίο EURO, αλλά και να θέσουμε υψηλότερους στόχους και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε» είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τη νίκη επί του Γιβραλτάρ και πρόσθεσε:

Αυτή η ομάδα είναι ανταγωνιστική, θέλει πάντα περισσότερα. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε τουρισμό». .