Η Έβερτον έχανε με 1-0 από την φιλοξενούμενη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, όταν ο Άντονι Μαρσιάλ της Γιουνάιτεντ έπεσε στη μεγάλη περιοχή μετά από προβολή του Άσλεϊ Γιανγκ.
Ο διαιτητής Τζον Μπρουκς αρχικά τιμώρησε τον Μαρσιάλ με κίτρινη κάρτα για θέατρο, αλλά άλλαξε την απόφασή του σε πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ αφού είδε το βίντεο.
«Το θέμα της οθόνης του VAR αποτελεί μια φάρσα», είπε ο Ντάις στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Όλοι μιλούν για επιτάχυνση του παιχνιδιού. Και μετά πηγαίνουν στην οθόνη και όλοι ξέρουμε ποιο είναι το αποτέλεσμα.
Καλές ή κακές αποφάσεις, απλά ας συνεχίσει το ματς. Απλώς σφυρίξτε και όλοι θα προχωρήσουμε. Γιατί στέκονται εκεί και κοιτούν τη φάση επίμονα; Δεν έχω δει διαιτητή να ανατρέπει απόφαση του VAR».
Ο χθεσινός αγώνας, ήταν ο πρώτος για την Έβερτον από τότε που της επιβλήθηκε αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League, μια κύρωση που έφερε στη ζώνη του υποβιβασμού και την 19η θέση.
«Αυτήν την στιγμή η αφαίρεση βαθμών είναι γεγονός μέχρι να ασκήσει έφεση η ομάδα, επομένως η νοοτροπία πρέπει να είναι σωστή», είπε ο Ντάις και εξήγησε: «Συνεχίσαμε να προσπαθούμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο όταν μπαίνει δεύτερο και τρίτο γκολ. Αλλά η νοοτροπία μας ήταν καλή, είχαμε δοκάρι και συνεχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί. Έχουν την δική τους άποψη για το τι συμβαίνει. Αυτή η σύνδεση με τους οπαδούς μας θα είναι πολύ σημαντική στο μέλλον».