Η Μάντσεστερ Σίτι γιόρτασε πριν από τρεις εβδομάδες την πρόκρισή της στους “16” του Champions League και το βράδυ της Τρίτης (28/11) έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επιτυχία της, αφού επιβλήθηκε 3-2 της Λειψίας πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μέρος και έκανε το “5 στα 5” στον 7ο όμιλο, για να καπαρώσει και την πρώτη θέση.

Η Σίτι υπέταξε τον… δαίμονα Οπέντα
Η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχτηκε στο χορτάρι του “Έτιχαντ” με τον αέρα του “4 στα 4” στο φετινό Champions League και με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και το 7-0 την περασμένη σεζόν επί της Λειψίας, με τους Γερμανούς να στέλνουν όμως από νωρίς το μήνυμα πως φέτος δεν θα γίνονταν σάκος του μποξ.
Συγκεκριμένα στο 13‘, με τον Οπέντα να φεύγει σφαίρα στην πλάτη της άμυνας των πολιτών μετά από βολέ του Μπλάσβιχ αφήνοντας πίσω του τον Ακάντζι και να βγαίνει απέναντι στον Ορτέγκα, για να γράψει το 0-1 με πλασέ. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά από αυτή την ψυχρολουσία αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 33ο λεπτό, με τον Οπέντα να εκθέτει αυτή τη φορά τους Ρούμπεν Ντίας και Γκβάρντιολ και να γράφει το 2-0 μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια.
Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο μέρος, με τον Γκουαρδιόλα να κάνει τρεις αλλαγές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και την πρώτη δυναμική αντίδραση να έρχεται στο 54′, με τον Χάλαντ να περνάει υπέροχη κάθετη πάσα και τον Χάλαντ να εκτελεί τον Μπλάσβιχ για το 1-2. Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας και Ευρώπης που συνέχισαν να πιέζουν και στο 70′ έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Γκβάρντιολ να βρίσκει τον Φόντεν μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να σκοράρει με εκπληκτικό κοντρόλ και υποδειγματικό πλασέ.
Το 2-2 αρκούσε στην Σίτι για να πάρει την πρωτιά όμως δεν έμεινε εκεί, με τους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης να πιέζουν τους Γερμανούς στο τελευταίο 20λεπτο και να δικαιώνονται, καθώς βρήκαν το πολυπόθητο τρίτο γκολ στο 87′ με τον Άλβαρες, για να φτάσουν στη 12η σερί εντός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση και στην 5η επιτυχία τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 7ου ομίλου, που τους ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ (54′ Άλβαρες), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας (46′ Άκε), Γκβάρντιολ (90+3′ Γκόμεθ), Ρόδρι, Φόντεν, Λιούις, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (54′ Ντοκού), Χάλαντ

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Κλόστερμαν, Σιμάκαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σέιβαλντ, Χαϊντάρα (74′ Καρβάλιο), Σλάγκερ (88′ Καμπλ), Σίμονς (74′ Πόουλσεν), Οπέντα (60′ Σέσκο), Φόρσμπεργκ (60′ Μπαουμγκάρτνερ)

Η Γιουνγκ Μπόις πήρε τον τελικό του… Europa
Στο Europa League η Γιουνγκ Μπόις, στο σπίτι του ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Ελβετοί νίκησαν με 2-0 τους Σέρβους και κλείδωσαν την 3η θέση του ομίλου. Απίθανες χαμένες ευκαιρίες από τον Ερυθρό Αστέρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Στο 4ο μόλις λεπτό ο Εντιαγέ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Ρατσιόπι του είπε όχι και στο 6’ το διαγώνιο σουτ του Μπουκαρί από δεξιά πέρασε μόλις έξω. Τελικά στο 8ο λεπτό μετά από κόρνερ οι Μπενίτο πλάσαρε από κοντά, ο Γκλάζερ απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε στον Νεντελίκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Ερυθρού Αστέρα για το 1-0.
Στο 21ο λεπτό η κεφαλιά του Ενσάμ πέρασε μόλις έξω και στο 24’ ο Μπουκαρί έφυγε μόνος του από το κέντρο αλλά ο Ρατσιόπι τον πρόλαβε σωτήρια.
Και στο 29’ ο Μπλουμ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Γκλάζερ για το 2-0.
Στο 57ο λεπτό ο Χουάνγκ έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο 59’ ο Γκλάζερ είπε όχι σε σουτ του Μοντέιρο όπως έκανε και ο Ρατσιόπι σε πλασέ του Κρασό στο 63’.
Στο 75ο λεπτό μετά από γύρισμα από αριστερά ο Μιγιάτοβιτς έχασε απίθανη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 84’ ο Γκλάζερ σταμάτησε στον Τσαϊβά.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Ρατσιόπι, Μπλουμ, Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Νιάς, Μάλες (46’ Κόλεϊ), Μοντέιρο (74’ Τσαϊβά), Ελία, Ούγκρινιτς, Ενσάμ (74’ Γκανβουλά)

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Ρόντιτς, Ντζιγκά, Ντράγκοβιτς, Νεντελίκοβιτς, Μιγιαΐλοβιτς (83’ Κάταϊ), Στάμενιτς (59’ Λούτσιτς), Χουάνγκ (90′ Κανγκά), Μπουκαρί, Ίβανιτς (59’ Κρασό), Εντιαγέ (46’ Μιγιάτοβιτς).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο
Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2 (54′ Χάλαντ, 70′ Φόντεν, 87′ Άλβαρες / 13′ 33′ Οπέντα)
Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8′ αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29′ Μπλουμ)