Μετά το… ορεκτικό του Σαββάτου, η δράση της Stoiximan Basket League συνεχίζεται και την Κυριακή (19/11).

Στο πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από το Μαρούσι στο Κλειστό του Αγίου Θωμά (20:15, ΕΡΤ3), σε μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρά τα προβλήματα έβγαλε «αλώβητη» τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, επομένως ευελπιστεί να συνεχίσει τα ροζ φύλλα και στο πρωτάθλημα, πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις για την Ευρωλίγκα (24/11).

Το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι το «διπλό» να έρθει όσο το δυνατόν πιο… ανώδυνα, αφού από την αρχή της σεζόν τα προβλήματα δεν έχουν σταματήσει, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι εκτός πλάνων για την εν λόγω αναμέτρηση. Πέρα από τη νίκη, για τον Ολυμπιακό το κομβικό είναι να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, το Μαρούσι έχει κάνει δύο πολύ μεγάλες νίκες με Καρδίτσα και Λαύριο, επομένως έχει βάλει τις βάσεις για τον μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το ματς είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, που θα κάνει πάντως ό,τι μπορεί, με μοναδική απουσία τον τραυματία Στέφαν Πένο.

Θυμίζουμε πως οι γηπεδούχοι θα τιμήσουν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Ανδρέα Γκατζούλη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ως αθλητής όλη του την καριέρα με τα «κιτρινόμαυρα» (από το παιδικό μέχρι την ανδρική ομάδα) αλλά και ως προπονητής οδήγησε την ομάδα στη μοναδική αλλά αξέχαστη πορεία στην Ευρωλίγκα την σεζόν 2009-10 (ως το ΤΟΡ-16) και παράλληλα στην κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1. Από την άλλη, ο Γκατζούλης συνέδεσε την παρουσία του με την κατάκτηση του Σαπόρτα και τις ιστορικές πορείες του Αμαρουσίου που ακολούθησαν.

Στα άλλα ματς της ημέρας, ο Προμηθέας και ο Απόλλων Πάτρας έρχονται αντιμέτωποι στην έδρα του πρώτου (17:15, ΕΡΤ3), ενώ ο Κολοσσός Ρόδου φιλοξενεί την Καρδίτσα (17:00, EΡΤ Sports 1), η οποία ακόμα ψάχνει το πρώτο της ροζ φύλλο.