Η Ντόρτμουντ άλωσε το Σαν Σίρο με τριάρα, επικρατώντας 3-1 της Μίλαν και τσέκαρε το εισιτήριο για την πρόκριση στους «16» του Champions League και θα παίξει την επόμενη αγωνιστική με την Παρί για την πρωτιά.
Αντίθετα οι ροσονέρι έμειναν στους πέντε και θα κυνηγήσουν την τελευταία αγωνιστική το δεύτερο εισιτήριο με την τύχη να μην είναι με το μέρος της.

Το ματς
Οι ροσονέρι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο έξι, όταν κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Χούμελς. Ο Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση και ο Κόμπελ τον σταμάτησε.
Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ να κερδίσει πέναλτι για μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Μπάινο-Γκίτενς. Ο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, παρότι ο Μενιάν έπεσε σωστά.
Πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, η Μίλαν απάντησε με τον Τσουκουέζε στο 37ο λεπτό, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος όμως οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που μπόρεσαν να σκοράρουν και μάλιστα δις. Αρχικά στο 59′ μετά από υπέροχη εναλλαγή της μπάλας με την οποία εξέθεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, ο Μπάινο-Γκίτενς σκόραρε μετά από ασίστ του Σάμπιτσερ.
Το τρίτο γκολ των Γερμανών πέτυχε ο Καρίμ Αντεγέμι δέκα λεπτά μετά, μετά από πάσα του Ρόις. Ο 21χρονος φορ απέφυγε έναν αντίπαλο και με ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όταν ο Μενιάν δεν μπόρεσε να σώσει ούτε σε δεύτερο χρόνο το ματς.
Στο φινάλε οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι. Αρχικά ο Γιόβιτς με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι στο 85′ και τρία λεπτά ήταν η σειρά του Φίλκρουγκ με δυνατό σουτ να τραντάξει το δοκάρι του Μενιάν.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Τιό, Τομόρι, Καλάμπρια, Ερναντές, Ράιντερς, Αντλί (77’Γιόβιτς), Τσουκουέζε (77’Τραορέ), Πούλισικ, Λόφτους Τσικ, Ζιρού

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Χούμελς, Ζάμπιτσερ, Τσαν, Ριέρσον, Μπάινο-Γκιίτενς (66’ Βολφ), Μάλεν, Ρόις (79’Μπραντ), Φίλκρουγκ.