Ένα από τα απαιτητικότερα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν παίζει απόψε (21:45) o Παναθηναϊκό AKTOR!

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Παρτίζαν για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο Βελιγράδι και την «Stark Arena», στην οποία θα επικρατεί «καυτή» ατμόσφαιρα, με τον σέρβικο σύλλογο να έχει ανακοινώσει το sold out.

Αήττητη εδώ και σχεδόν έναν μήνα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ηττήθηκε για τελευταία φορά στις 3 Νοεμβρίου από την Μπαρτσελόνα, μετρώντας έκτοτε 8 συνεχόμενες νίκες σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα! Την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε με άνεση (90-73) της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, με κορυφαίους τους Λεσόρ, Μήτογλου, Γκραντ και Σλούκα, παίζοντας όμορφο μπάσκετ, παίρνοντας αυτό που ήθελε από μια σειρά «βατών» αγώνων και ανεβαίνοντας στο 6-4. Πλέον, το πρόγραμμα δυσκολεύει, με το πρώτο δύσκολο τεστ να έχει αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του για την αποψινή αναμέτρηση τους τραυματίες Ερναγκόμεθ και Παπαπέτρου.

Στο 4-6 το ρεκόρ της Παρτίζαν, δεν πραγματοποιεί το ξεκίνημα που θα περίμεναν οι περισσότεροι στην φετινή Ευρωλίγκα. Επιθετικά είναι σταθερά καλή, αλλά αμυντικά δεν έχει βρει ακόμα το παιχνίδι της και αυτό το έχει πληρώσει με τις έξι ήττες της. Την περασμένη Παρασκευή ηττήθηκε με 100-94 από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας για κορυφαίους της τους Καμίνσκι και Ντόζιερ. Τη Δευτέρα διέλυσε την Μπόρατς με 101-56 για την Αδριατική Λίγκα, με τον Τρίσταν Βούκσεβιτς να έχει 24 πόντους και τους Ματέους Πονίτκα και Άλαν Σμαϊλαγκιτς να σημειώνουν από 13.

Πάντερ και Αβράμοβιτς συμμετείχαν στην προπόνηση της Τετάρτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρίσκονται στο 100% τους και το να θα βρεθούν στη δωδεκάδα θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

«Το παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας για μένα. Είναι γνωστοί οι λόγοι. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες φέτος και όπως λένε και οι άνθρωποι της ομάδας ξεκινώντας από τον προπονητή, έφτιαξαν ένα ρόστερ που έχουν στόχο τουλάχιστον το Final-4. Άρα γνωρίζουμε με ποιους παίζουμε. Πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα και παρά τα μικρά προβλήματα που είχαν στην αρχή της σεζόν, τώρα παίζουν πολύ καλά, έξυπνα και ελέγχουν το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς και ο Κέβιν Πάντερ προπονούνται αλλά θα αποφασίσουμε για το αν παίξουν ή όχι την ημέρα του αγώνα», δήλωσε ο προπονητής της Παρτίζαν.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Τζόρντι Αλιάγκα (Ισπανία).