Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Ατλέτικο! Οι Μαδριλένοι πέρασαν νικηφόρα από το Ρότερνταμ, επικρατώντας 3-1 της Φέγενορντ και έστειλαν τους Ολλανδούς στο Europa League. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος έφτασε τα 100 ματς ως προπονητής των «ροχιμπλάνκος», εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League, τραβώντας μαζί της και τη Λάτσιο που είχε επικρατήσει νωρίτερα με 2-0 της Σέλτικ.
Κάπως έτσι, την τελευταία αγωνιστική στο «Metropolitano» η Ατλέτικο Μαδρίτης θα υποδεχτεί τη Λάτσιο, ούσα αυτή τη στιγμή στο +1, στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν καθόλα ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρήκε το γρήγορο γκολ, χάρη σε μια κάκιστη εκτίμηση της φάσης από τον Χεερτρούιντα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Μαδριλένοι πατούσαν καλύτερα, ήλεγχαν το ματς και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αποτέλεσμα να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα ως την ανάπαυλα.
Ίδια εκκίνηση και στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Σιμεόνε να διπλασιάζει το προβάδισμά της χάρη σε εξαιρετικό γυριστό του Ερμόσο στο 57ο λεπτό. Είκοσι λεπτά αργότερα η Φέγενορντ έδειξε… σφυγμό και μείωσε στο σκορ, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, αλλά ένα ακόμη αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Χιμένες στο 81’ επανέφερε τη διαφορά των δύο τερμάτων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοβ, Χεϊρτράουντα, Τράουνερ(64’ Μιλανμπό), Χάντσκο, Χάρτμαν, Βίφερ, Στενχς(68’ Ιβάνουσετς), Τίμπερ, Μίντεχ(64’ Λινγκρ), Παϊσάο(46’ Ουέντα), Χιμένες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Ρικέλμε, Ερμόσο, Βίτσελ, Χιμένεθ, Μολίνα, Ντε Πολ(76’ Σαούλ), Κόκε(84’ Κορέα), Γιορέντε(56’ Μπάριος), Μοράτα(76’ Ντεπάι), Γκριεζμάν

Η 5η αγωνιστική
Λάτσιο-Σέλτικ 2-0
(82’, 85’ Ιμόμπιλε)
Φέγενορντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(77’ Βίφερ – 14’ αυτ. Χεερτρούιντα, 57’ Ερμόσο, 81’ αυτ. Χιμένες)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12):
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο (22:00)
Σέλτικ-Φέγενορντ (22:00)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου: