Η Εθνική Ελλάδας δεν πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 μέσω της προκριματικής φάσης αφού τα εμπόδια της Γαλλίας και της Ολλανδίας αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα όμως θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να βρεθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση μετά από απουσία 10 ετών μέσω της δεύτερης ευκαιρίας που προσφέρει το Nations League.

Και αυτό γιατί θα πάρει μέρος στα play offs με έπαθλο το ένα από τα τρία εισιτήρια που έχουν απομείνει για τα γήπεδα της Γερμανίας, με την γαλανόλευκη να καλείται να επιβιώσει μέσα από δύο τελικούς: αρχικά με το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου στην OPAP Arena και πέντε ημέρες αργότερα με το νικητή του ζευγαριού Γεωργία- Λουξεμβούργο, με την έδρα να γίνεται γνωστή την ερχόμενη Πέμπτη (23/11).

Λίγους μήνες πριν από αυτές τις μάχες και την επομένη της πολύ σπουδαίας ισοπαλίας απέναντι στην Γαλλία (2-2), ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη στην “ΕΡΑ ΣΠΟΡ” και σε αυτήν μίλησε μεταξύ άλλων για την επιθυμία του να παραμείνει στον γαλανόλευκο πάγκο και μετά από τα play offs αλλά και να αρχίσει να μιλάει την ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε μερικές τοποθετήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για το αν οι διεθνείς έπαιξαν και για εκείνον στο ματς με την Γαλλία: “Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν και για μένα. Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα”.

Για τις ποδοσφαιρικές ομοιότητες της Ουρουγουάης με την Ελλάδα: Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι, τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ ως προπονητής: “Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσω και αυτό δεν άρεσε στο αφεντικό. Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα ενημερώσει νωρίτερα τον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο”.

Για το αν επιθυμούσε η σύζυγός του να επιστρέψει στη χώρα μας: Η γυναίκα μου, μου είπε 100% να πάμε στην Ελλάδα αλλά με έναν όρο “πάμε στη Γλυφάδα”. Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι “ο προπονητής της Εθνικής ομάδας”.

Για την πρόοδό του ως προπονητής: “Ναι είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός. Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν αύριο”.