Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, «χαλάστηκε» από τις αρχικές επιλογές του Τσάβι στην ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο.
Οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας τη Ράγιο Βαγιεκάνο φέρνοντας ισοπαλία 1-1, βλέποντας την διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς, εκεί που βρίσκονται οι Τζιρόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα της ομάδας, αλλά κυρίως και με τις επιλογές που έκανε ο Τσάβι στο αρχικό σχήμα.
Ο διοικητικός ηγέτης ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον Τσάβι, συζητώντας και με τον Ντέκο ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος μαζί του για το γεγονός πως δεν ξεκίνησαν οι Αραούχο, Γκιντογκάν και Φέλιξ, σε ένα δύσκολο και σκληροτράχηλο εκτός έδρας παιχνίδι.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαπόρτα διαφωνεί με τις επιλογές του Τσάβι, με τον Καταλανό προπονητή από τη μεριά του να αναφέρεται σε αυτές τις φήμες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Πόρτο, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει ένωση μεταξύ όλων στον σύλλογο.