Στη σύλληψη και του 21χρονου που καταζητούσε για την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου, προχώρησε η Αστυνομία, λίγες ώρες μετά κι από τη σύλληψη του 22χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.
Ο 21χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, οι μαρτυρίες και τεκμήρια που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, δημιουργούν εύλογη υπόνοια ότι ο 21χρονος ενδεχομένως να είναι το δεύτερο πρόσωπο που επέβαινε στη μοτοσικλέτα μαζί με τον 41χρονο που ήδη τελεί υπό σύλληψη.
Σε ότι αφορά τον πρώτο ύποπτο, τον 22χρονο που οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Δικαστήριο, φαίνεται να είναι το άτομο που βοήθησε στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας και στη μεταφορά των δολοφόνων του Θανάση Καλογερόπουλου πριν και μετά το φόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία κατέχει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στο οποίο παρουσιάζεται ο 22χρονος πριν και μετά το φόνο, να οδηγεί όχημα που ανήκει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο, να μεταβαίνει στην έπαυλη του 44χρονου, ο οποίος τελεί υπό σύλληψη για την υπόθεση. Μάλιστα στο όχημα φαίνεται να επιβαίνει και ο 21χρονος με τον οποίο ο 22χρνος διατηρεί φιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία δείχνουν τους δύο στην επάυλη, στη Σκαρίνου, μια ημέρα πριν τον φόνο και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου είπε ότι εναντίον του υπόπτου έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία που τον εμπλέκει στην υπόθεση.
«Με βάση τις μαρτυρίες που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής προέκυψε μαρτυρία που δημιούργησε εύλογη υποψία ότι ο 22χρονος έχει εμπλοκή στην όλη υπόθεση και για αυτό εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης εναντίον του και συνελήφθη το βράδυ. Με τον ίδιο τρόπο εξασφαλίστηκε μαρτυρία και για δεύτερο πρόσωπο 21 ετών» ανέφερε.
Ο 22χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες. Στο Δικαστήριο βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς του Θανάση Καλογερόπουλου, οι οποίοι προπηλάκισαν τον 22χρονο, τόσο κατά την είσοδο του όσο και κατά την έξοδο του από το Δικαστήριο, εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές εναντίον του. Ο 22χρονος έφτασε στο Δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων μελών της ΜΜΑΔ και του ΟΠΕ.
Αναφορικά με τις έρευνες στις Κεντρικές Φυλακές, ο κ. Κυριάκου είπε ότι με τη βοήθεια άλλων τμημάτων της αστυνομίας έγιναν έρευνες σε δύο κελιά κρατουμένων από όπου παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.
«Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης όμως για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένονται να γίνουν αρκετά άλλα πράγματα και χρειαζόμαστε και άλλη μαρτυρία για να πούμε ότι έχουμε εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση» ανέφερε.
Ο κ. Κυριάκου είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες είναι άτομα γνωστά στην Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται πως υπό κράτηση για τον φόνο του Καλογερόπουλου, τελούν 41χρονος, που φέρεται να ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών που απεικονίζονται και στη φωτογραφία με τη μοτοσικλέτα που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς και 44χρονος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτες της έπαυλης που διέμενε ο 41χρονος τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας.