Έτοιμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε ότι είναι η Χαμάς, εάν το Ισραήλ απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Anadolu.

 

 

Μεταφορά κρατουμένων

Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιες κρατούμενες μεταφέρονται από ισραηλινή φυλακή κοντά στη Χάιφα σε κέντρο κράτησης κοντά στη Ραμάλα, ενόψει της απελευθέρωσής τους, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και τετραήμερη παύση μαχών, στην οποία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται σήμερα Παρασκευή το πρωί.

Προετοιμασίες για την υποδοχή ομήρων

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι προετοιμασίες για την υποδοχή των ομήρων έχουν ολοκληρωθεί.

Σε ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι αρκετές τοποθεσίες έχουν ετοιμαστεί για τη μεταφορά τους, καθώς και την ιατρική τους υποστήριξη.

Μετά την υποδοχή και την αρχική ιατρική περίθαλψη, οι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία σε άλλα σημεία του Ισραήλ, όπου θα τους υποδεχτούν οι συγγενείς τους.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από τις προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από χώρο παιχνιδιού που έχει στηθεί για τα παιδιά, σακούλες με αυτό που φαίνεται να είναι ιατρικές ή άλλες ανθρωπιστικές προμήθειες και στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μεταφορά των ομήρων.