Πήρε δέκα με τόνο η Πορτογαλία.

Η παρέα του Κριστιάνο επικράτησε 2-0 της Ισλανδίας εντός έδρας, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro και ολοκλήρωσε με το απόλυτο τις υποχρεώσεις της στη διαδικασία. Αφού νίκησε από δύο φορές Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Λουξεμβούργο και Λιχτενσταϊν.

To ματς…

Στο 3’ το πλασέ του Φέλιξ κατέληξε στην αγκαλιά του Βαλντίμαρσον και δύο λεπτά αργότερα η Ισλανδία «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Γκούντμουντσον. Στο 7ο λεπτό η σέντρα-σουτ του Οτάβιο βρήκε στο δοκάρι και στο 17’ το πλασέ του Σίγκουρντσον από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Κόστα. Στο 21’ ο πορτιέρε των Ισλανδών είπε όχι στην κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο 25’ η κεφαλιά του Ινάσιο πέρασε μόλις άουτ.

Τελικά στο 37’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Σίλβα με τακουνάκι έστρωσε στον Φερνάντες και εκείνος με ένα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βαλντίμαρσον για το 1-0.

Στο 49ο λεπτό ο Φερνάντες πήρε την μπάλα από δεξιά, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε με το εξωτερικό πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Σίλβα δέκα λεπτά αργότερα.

Στο 66’ ο Βαλντίμαρσον σταμάτησε το πλασέ του Φέλιξ, ο Ρονάλντο πήρε το ριμπάουντ με τον Ισλανδό γκολκίπερ να σταματάει και τον CR7, όμως ο Ρ. Όρτα ήταν εκεί που έπρεπε και με πλασέ προ κενής εστίας έγραψε το 2-0. Στο 90+3’ η Ισλανδία είχε δοκάρι με τον Τρίστασον.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Ζοάο Μάριο(64’ Γκερέρο), Ινάσιο, Ντίας, Κανσέλο(87’ Ζοάο Νέβες), Φερνάντες, Οτάβιο(74’ Βιτίνια), Παλίνια, Σίλβα(64’ Ρ. Όρτα), Φέλιξ(87’ Μπρούμα), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Βαλντίμαρσον, Χέρμανσον, Ίγκανσον, Πάλσον, Θοράρινσον, Βίλουμσον(62΄Έλερτσον), Γιοχάνεσον(63’ Τρίστασον), Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Θορστέινσον(62’ Γκούντγιονσεν), Φινμπόνγκασον(46’ Όσκαρσον)