Ο Μάικ Μπράουν αποθέωσε τον Σάσα Βεζένκοβ μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στους Καβαλίερς, μην βάζοντας όριο σε αυτά που μπορεί να προσφέρει, συμπληρώνοντας ότι όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έβαλε και αυτός το χέρι του στην νίκη των Κινγκς επί των Καβαλίερς (132-120), πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του (11 πόντοι χωρίς ντρίμπλες) στο NBA, βιώνοντας και το πρώτο του “Light the Beam”. Τα καλά νέα όμως δεν σταμάτησαν εκεί για τον Βεζένκοβ, που άκουσε στην συνέχεια τον Μάικ Μπράουν να τον αποθεώνει στην συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός των Κινγκς έσταζε μέλι για τον Βούλγαρο φόργουορντ, την αίσθηση του παιχνιδιού του και στις δύο πλευρές και τον τρόπο που δουλεύει, αναφέροντας ότι το όριό του είναι ο ουρανός!

Αναλυτικά ο Μπράουν δήλωσε:

“Ο Σάσα ήρθε από τον πάγκο και μας έδωσε ώθηση. Έχει τρομερή αίσθηση του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έβαλε μερικά μεγάλα σουτ σήμερα. Θα μπορούσε να βάλει και 4ο τρίποντο, αλλά η μπάλα μπήκε και βήκε σε ένα σουτ του.

Το να έχεις έναν παίκτη σαν αυτόν στο παρκέ δίνει χώρο σε όλους. Κάνει τις ομάδες να πρέπει να σκεφτούν διπλά πριν κάνουν αμυντικές περιστροφές και πάνε προς έναν άλλο παίκτη, οπότε όλοι έχουν ελεύθερα σουτ μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται στο παρκέ.

Πέρα από αυτό, κάνει πολλά μικρά πράγματα. Σε μία άλλη φάση έτρεξε μέχρι την γωνία και ευστοχησε σε ένα τριποντο. Όλα αυτά έγιναν επειδή έτρεξε σκληρά μέχρι εκεί, νίκησε την αντίπαλη άμυνα και έβαλε έναν αμυντικό στην δύσκολη θέση να πρέπει να διαλέξει αν θα σταματήσει την μπάλα ή θα πάει πάνω του.

Αυτό είναι πολύ μικρό, δεν φαίνεται στην στατιτική, αλλά όταν τρέχεις τόσο γρήγορα και πηγαίνεις σε αυτή την θέση – κάτι που θέλουμε, γιατί μας αρέσει οι παίκτες μας να πηγαίνουν στις γωνίες – καλά πράγματα συμβαίνουν σε όλους, αλλά και σε σένα. Το έκανε λοιπόν αυτό και ευστόχησε σε τρίποντο.

Η ικανότητά του να παίρνει ριμπάουντ επειδή είναι ψηλός και δυναμικός, είναι επίσης καλό για εμάς. Όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται για εμάς, ακόμα και αμυντικά. Καταλαβαίνει τις γωνίες. Είναι δυνατός και αντέχει τα χτυπήματα. Δουλεύει και πολύ σκληρά και νομίζω ότι ο ουρανός είναι το ταβάνι για αυτόν. Έχει ξεκινήσει να βρίσκει ρυθμό όσο περισσότερα λεπτά παίζει”.