Ο Απόλλωνας με επίσημη του ανακοίνωση ενημερώνει τον κόσμο του ότι σήμερα στο προαύλιο του γηπέδου πίσω από τη νότια κερκίδα και έξω από την μπουτίκ της ομάδας, σε συνεργασία με το Καραίσκάκειο Ίδρυμα θα γίνονται οι εγγραφές δοτών μυελού των οστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ενημερώνουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής (12/11) στον προαύλιο χώρο πίσω από τη νότια κερκίδα του σταδίου “ΑΛΦΑΜΕΓΑ” κι έξω από το Apollon Official Store θα υπάρχει συνεργείο ατόμων από το Καραίσκάκειο ίδρυμα τα οποία θα πραγματοποιούν εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων δοτών:

  1. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών πρέπει να είναι ηλικίας 18-45 ετών, να είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και να είναι καλά στην υγεία του (εάν πάσχει από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου Ι και μολυσματικές ασθένειες δεν μπορεί να εγγραφεί)
  2. Όποιος έχει ήδη εγγραφεί (έδωσε δείγμα προηγουμένως) είναι ήδη στο αρχείο και δεν πρέπει να εγγραφεί ξανά. Εάν κάποιος δεν είναι βέβαιος ότι είναι εγγεγραμμέμενος, μπορεί να καλέσει στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στο 22772700 για να το επιβεβαιώσει.
  3. Η διαδικασία εγγραφής είναι η ακόλουθη: ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής δότη και στη συνέχεια ένας εκπαιδευμένος δειγματολήπτης συλλέγει λίγο σάλιο σε μια μπατονέττα. Με αυτό το δείγμα, και την συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση, ολοκληρώνεται η εγγραφή επίσημα στο αρχείο, το οποίο είναι συνδεδεμένο διεθνώς μέσω της παγκόσμιας τράπεζας δοτών.

Καλούμε το φίλαθλο κοινό να αφιερώσει μερικά δευτερόλεπτα από τον χρόνο του καθώς πρόκειται για μια πολύ σύντομη και ανώδυνη διαδικασία η οποία μπορεί να σώσει μια ζωή.»