Πρώτη νίκη για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ήρωες τους Μαγκουάιρ-Ονάνα (ο πρώτος σκόραρε το γκολ, ο δεύτερος απέκρουσε πέναλτι στο 90+8′), απέδρασαν με τους τρεις βαθμούς οι Άρσεναλ (2-1 τη Σεβίλλη),  Ρεάλ Μαδρίτης (2-1 την Μπράγκα), Νάπολι (1-0 την Ουνιόν) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0 την Μπενφίκα).
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκαν της Σάλτσμπουργκ και της Γαλατά αντίστοιχα (2-1 και 3-1).

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1-0 ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ:
Στιγμή… δικαίωσης, απαντήσεων και ένδειξης για τις προσωπικές τους αντεπιθέσεις! Ο Χάρι Μαγκουάιρ σκόραρε στο 72′ και μαζί με την απόκρουση πέναλτι από τον Ονάνα στο 90′ + 8′ χάρισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Κοπεγχάγης στο «Ολντ Τράφορντ» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Ακέραιες οι ελπίδες των Άγγλων για την πρόκριση στα νοκ-άουτ!
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης είχε ετοιμαστεί ένα τελετουργικό για να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο και η Γιουνάιτεντ μαζί με την Κοπεγχάγη ενώθηκαν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τεράστιο ποδοσφαιράνθρωπο.
Στα της αναμέτρησης, η ομάδα του Τεν Χαγκ έδειξε να μην μπορεί να βρει σταθερά πατήματα στο πρώτο 20λεπτο, ήταν αφελής με την μπάλα στα πόδια και λίγο έλειψε λίγο μετά την πρώτη σέντρα να δεχθεί γκολ, όταν ένα μονοκόματο βολέ του Γκονσάλβες μετά από σέντρα του Ελιονούσι, σταμάτησε στο δοκάρι.
Ο Σοφιάν Άμραμπατ ήταν καθοριστικός για τον τρόπο με τον οποίο ηρέμησε το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και άρχισε να ελέγχει την κατάσταση από το χώρο του κέντρου. Με την πάροδο της ώρας οι παίκτες του Τεν Χαγκ άρχισαν να βελτιώνουν την εικόνα τους, Και πάλι, όμως, τα πολλά λάθη έφτασαν σε σημείο να εκνευρίζουν και τον κόσμο, αλλά και να προβληματίζουν έντονα τον Ολλανδό προπονητή.
Η… πλήξη που είχε προκληθεί από το πρώτο ημίχρονο, εξαφανίστηκε άμεσα στο δεύτερο μέρος, αφού με την έναρξή του, οι Ονάνα και Γκραμπάρα κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Λέραγκερ και Έρικσεν για γκολ. Κάπως πιο επιθετική θέλησε να κάνει την Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ με τους Ρεγκιλόν και Γκαρνάτσο αντί των Λίντελοφ και Άντονι, με τον Βραζιλιάνο να μην καταφέρνει να προσφέρει. Στο 72ο λεπτό έγινε αυτό που κανένα τρελό σενάριο δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει.
Ο Χάρι Μαγκουάιρ έχοντας προωθηθεί στα στατική φάση, παρέμεινε ψηλά και πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή για το 1-0, σε ένα γκολ προσωπικής εξιλέωσης, τρομερά μεγάλων απαντήσεων και προσφοράς ελπίδας στην Γιουνάιτεντ για την πρόκριση! Το προβάδισμα τόνωσε το ηθικό των «κόκκινων διαβόλων» που αμέσως μετά με τους Ράσφορντ και ΜακΤόμινεϊ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη, η οποία ήρθε με το μοναδικό γκολ από τον πρώην αρχηγό της ομάδας και με τρομερή δόση τύχης και… πίστης από τον Ονάνα!
Στις καθυστερήσεις οι Δανοί κέρδισαν πέναλτι, όμως, ο Τζόρνταν Λάρσον στο 90′ + 8′ νικήθηκε από τον πορτιέρε των Άγγλων και έτσι το 1-0 παρέμεινε και επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα του ματς!
ΓΚΡΟΥΠ Α’
Γαλατά-Μπάγερν Μονάχου 1-3
Μαν. Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη 1-0

ΣΕΒΙΛΛΗ 1-2 ΑΡΣΕΝΑΛ:
Φοβερή εμφάνιση από την Άρσεναλ απέναντι στη Σεβίλλη για 70 λεπτά, κυνική στον εναπομείναντα χρόνο και ένα μεγάλο «διπλό» κόντρα στους Ισπανούς εκτός έδρας, με φόντο την πρόκριση στους «16» του Champions League. Γκολ και ασίστ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο νικηφόρο 2-1 των «κανονιέρηδων», ξανά βασικός ο Ράγια έναντι του Άαρον Ράμσντεϊλ!
Μπορεί να προερχόταν από το 2-2 με την Τσέλσι, να ήταν κουρασμένη και να είχε πολύ περιορισμένο χρόνο ξεκούρασης, συνδυαστικά και με την εξόρμηση στην Ισπανία, όμως η Άρσεναλ πήγε αποφασισμένη στην έδρα της Σεβίλλης, για να πάρει ένα «διπλό», που θα της επέτρεπε να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.
Δεν είναι ποτέ… βολικό να παίζεις στην εν λόγω έδρα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Λονδρέζοι ήταν ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνάντησης και δικαίως επικράτησαν με 2-1.
Σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 8ο λεπτό με τον Μαρτινέλι, ήλεγξαν τον ρυθμό σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αλλά έμοιαζε να τους λείπει η τελική προσπάθεια.
Η Σεβίλλη επιχείρησε να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά το σουτ του Εν Νεσίρι κατέληξε ελάχιστα άουτ, για να «τιμωρηθεί» που δεν σκόραρε, τρία λεπτά μετά.
Μία υπέροχη προσπάθεια του Ζεσούς έβγαλε μόνο του τον Μαρτινέλι και αυτός έκανε το 1-0 στο 45’+4, στο πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Με την φόρα του πρώτου μέρους και εξαιρετική ψυχολογία, η Άρσεναλ βρήκε και δεύτερο γκολ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ζεσούς ολοκλήρωσε με απίστευτο πλασέ την στιγμή του 52ου λεπτού και το 2-0 των Άγγλων έμοιαζε να βάζει από νωρίς τέλος στη «σεμνή» τελετή.
Μείωσαν οι Ισπανοί με τη συμπλήρωση μίας ώρας, με κεφαλιά του Γκουντέλι, αλλά η Άρσεναλ διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το φινάλε και με το τελικό 2-1 έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Champions League.
Την ίδια ώρα, Λανς και Αϊντχόφεν έμειναν στο 1-1 στη Γαλλία, με τους γηπεδούχους να διατηρούνται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΓΚΡΟΥΠ Β’
Σεβίλλη-Άρσεναλ 1-2
Λανς-PSV 1-1

ΜΠΡΑΓΚΑ 1-2 Ρ. ΜΑΔΡΙΤΗΣ:
Η Ρεάλ πήρε την τρίτη νίκη με ένα γκολ διαφορά σε ισάριθμους αγώνες στον 3ο όμιλο του Champions League και πλέον μπορεί να σκέφτεται από τώρα τα νοκ άουτ. Οι “μερέγκες” επιβληθηκαν με 2-1 της Μπράγκα στην Πορτογαλία με σκόρερ τους Ροντρίγκο και Τζουντ Μπέλιγχαμ.
Οι Μαδριλένοι παρατάχθηκαν με τον Εντουαρντό Καμαβινγκά, που άφησε πίσω τις ενοχλήσεις του και έδειξε έτοιμος για το επερχόμενο clásico. Σε μία αντεπίθεση στο 16′, ο Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ και αυτό το τέρμα αφύπνισε τους γηπεδούχους.
Η Μπράγκα έχασε καλές ευκαιρίες στη συνέχεια, έχοντας περισσότερες τελικές, παρότι η κατοχή ήταν με τη Ρεάλ. Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, αν δεν έβγαιναν τόσες φορές οφσάιντ.
Η σέντρα στο 2ο μέρος βρήκε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να χάνει κι αυτός μια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε ακόμα ένα παιχνίδι των “μερένγκες”. Ο Καμαβινγκά τον ακολούθησε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το μομέντουμ. Αυτό μεταφράστηκε στο 11ο τέρμα του Μπέλιγχαμ με τη φανέλα της νέας ομάδας του στο 61ο λεπτό, με το οποιο αύξησε την απόσταση της Ρεάλ.
Η Μπράγκα κατάφερε να μειώσει με υπέροχη συνδυασμό με τη σέντρα και γκολ του Άλβαρο Τζαλο, όμως δεν είχε περισσότερες δυνάμεις για τον αγώνα. Η Ρεάλ ήταν αυτή που έχασε ευκαιρίες για το επόμενο τέρμα του αγώνα και μάλιστα το βρήκε με τον Βινίσιους που είχε βγάλει δύο ασίστ, όμως ήταν οφσάιντ.
Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους κι έδωσε στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απόσταση ασφαλείας έξι βαθμών από την 3η θέση και τους Πορτογάλους, καθώς και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

ΟΥΝΙΟΝ 0-1 ΝΑΠΟΛΙ:
Η Νάπολι πήρε κομβική νίκη με 1-0 στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ του θεσμού.
Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, με τους Γερμανούς να κοιτάζουν στα μάτια τους πρωταθλητές Ιταλίας, παρότι βρίσκονται σε πολύ κακή φόρμα και από οκτώ σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.
Μάλιστα, αυτή ήταν η ομάδα που έστειλε πρώτη την μπάλα στα δίχτυα με τον Ντατρό Φοφανά, όμως το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.
Οι παίκτες του Ρουντί Γκαρσιά προτίμησαν ένα χαμηλό τέμπο, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χωρίς να φτάσουν σε επικίνδυνες θετικές.
Οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων δεν είχαν αποτέλεσμα και στο 65′ μία μαγεία του Χβίτσα Κβαρατσχέλια οδήγησε στο γκολ του Τζιάκομο Ρασπαντόρι.
Με ένα γκολ προβάδισμα, οι “παρτενοπέι” είχαν τον τρόπο να σβήσουν το παιχνίδι και έφτασαν στο “τρίποντο” χωρίς να κινδυνεύσουν στη συνέχεια.

ΓΚΡΟΥΠ Γ’
Ουνιόν-Νάπολι 0-1
Μπράγκα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Στο α’ μέρος η Σοσιεδάδ πατούσε καλύτερα από την Μπενφίκα. Έλεγχε τον ρυθμό, είχε την κατοχή, αλλά της έλειπαν οι ευκαιρίες απέναντι σε μία προβληματική Μπενφίκα. Επί της ουσίας οι Βάσκοι απείλησαν σοβαρά στο 26′ με τον Αϊέν Μουνιόθ. Όσο για τη φάση του 35’΄, όπου ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σίλβα, η φάση ελέγχθηκε από τον VAR και ορθώς δόθηκε συνέχεια. Από την άλλη, οι Λουζιτανοί, απλά, προσπαθούσαν να βρουν κάποια δημιουργική διέξοδο στο τρανζίσιον έχοντας χάσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή από την τριάδα των Θουπιμέντι, Μερίνο και Μέντεθ. Και αυτά ενώ ταυτόχρονα έδειχναν να τους λείπει η ένταση με τον Σμιντ από τον πάγκο να κάνει συνεχώς παρατηρήσεις.
Η Σοσιεδάδ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο β’ μέρος. Στο 52′ ο Τρούμπιν κατάφερε να αποτρέψει το 0-1 στην προσπάθεια του Θουπιμέντι απέναντι σε μία Μπενφίκα που παρουσιαζόταν στον αγωνιστικό χώρο με δύο αλλαγές με τους Καμπράλ και Κιοκτσού να αντικαθιστούν στο ημίχρονο τους Μούσα και Ζοάο Μάριο σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της.
Και στο 63′ τα δεδομένα του ματς άλλαξαν… Η Σοσιεδάδ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μέντεθ να εκμεταλλεύεται την παράλληλη μπαλιά του Μπαρενετσέα με τη γραμμή τέρματος και με πλασέ να κάνει το 0-1 για τους Βάσκους. Η Μπενφίκα έβγαλε αντίδραση και απείλησε στο 68′ με τον Νέρες να μην νικά τον Ρεμίρο με τους γηπεδούχους να έχουν νέα καλή στιγμή στο ματς με τον Κιοκτσού στο 77′.
Οι Πορτογάλοι όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν ρίσκα και πίεζαν με τον Ρεμίρο να λέει νέο «όχι» στον Αντούνιες. Το 0-1 υπέρ των Βάσκων παρέμενε με την Μπενφίκα να ΄χει νέα καλή στιγμή στο 85′ σε φάση διαρκείας.
Εν τέλει το γκολ του Μέντεθ στο 63′ έμελλε να κάνει τη διαφορά με τη Σοσιεδάδ να πανηγυρίζει τη 2η νίκη της στον όμιλο που τη φέρνει στην κορυφή του 4ου ομίλου του Champions League με 7 βαθμούς μαζί με την Ιντερ και στο +4 από τη Ζάλτσμπουργκ.

ΓΚΡΟΥΠ Δ’
Ίντερ-Σάλτσμπουργκ 2-1
Μπενφίκα-Ρ. Σοσιεδάδ 0-1