Εάν το κυρίαρχο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό πριν από την έναρξη του ματς με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο ήταν να συνδυάσει την επιστροφή του στις νίκες στο πρωτάθλημα με όμορφο θέαμα, γκολ και φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό.
Οι πράσινοι συνέτριψαν τον Ατρόμητο με 5-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου στο αποψινό εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έχοντας οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα και έχουν πλέον τον χρόνο αλλά και το ιδανικό κλίμα για να φορτώσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν δριμύτεροι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου τους περιμένει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου με διαφορά ήταν ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Φίλιπ Τζούρισιτς, που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με άπιαστη κεφαλιά (3’), έδωσε την ιδανική ασίστ στον Παλάσιος για το 2-0 του Παναθηναϊκού στο 33’ και πέτυχε ένα ακόμα τέρμα στο 59’ (4-0) σε μία γεμάτη εμφάνιση. 
Το τρίτο γκολ του τριφυλλιού σημείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σπόραρ στο 45+1(3-0). Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο Μανούχος μετά από ενημέρωση του VAR και ταυτόχρονα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ασεβέδο των φιλοξενούμενων.
Κατ’ ουσίαν ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την… μπουγάδα και μετέτρεψε ένα θεωρητικά δύσκολο ματς, σε παράσταση για έναν ρόλο, με το δεύτερο μέρος να αποτελεί τυπική διαδικασία.
Σαν σε προπόνηση οι πράσινοι πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Τζούρισιτς στο 59’ από ωραία ασίστ του Σπόραρ ενόσω ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεκινήσει τις αλλαγές με τον Ζέκα να κάνει το ντεμπούτο του εν μέσω αποθέωσης, τον Αράο να χρησιμοποιείται σε ρόλο στόπερ και τον Γερεμέγεφ να παίρνει χρόνο συμμετοχής.
Ο Ατρόμητος δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση και η μοναδική του απειλή ήρθε στο 71’ σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Ανγκιέλσκι να σουτάρει άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Λοντίγκιν, ενώ στο 90+2′ ο Γερεμέγεφ διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Οι γηπεδούχοι έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ζέκα στο 86′.
Η ομάδα του Περιστερίου γνώρισε την έβδομη διαδοχική της ήττα από τον Παναθηναϊκό που έχει μόνο νικηφόρα αποτελέσματα εναντίον της από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58′ Αράο), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (58′ Ζέκα), Τζούριτσιτς (79′ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69′ Γερεμέγεφ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88′ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (57′ Φριντγιόνσον) , Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (68′ Κούεν), Βέργος (68′ Αντζέλσκι).