Στον διαπλήκτισμό τους, πίσω στο 2016 σε έναν αγώνα για τα Playoffs της Serie C, αναφέρθηκε ο Ντε Τζέρμπι, με τον Ιταλό να δηλώνει ότι αν και σέβεται τον Γκατούζο, ωστόσο δε θα τον αποκαλούσε φίλο του.
Μπράιτον και Μαρσέιγ αναμετρώνται σήμερα στο Βελοντρόμ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να θυμάται μια στιγμή έντασης μεταξύ αυτού και του νέου προπονητή της Μαρσέιγ, Τζενάρο Γκατούζο, μην μπορώντας να αντισταθεί στον πειρασμό να σχολιάσει το περιστατικό.
Το εν λόγω περιστατικό χρονολογείται πίσω στο 2016, όταν αμφότεροι προπονούσαν ομάδες της Serie C, με τις Φότζα (Ντε Τζέρμπι) και Πίζα (Γκατούζο) να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό των Playoffs. Ο νυν τεχνικός της Μαρσέιγ χτυπήθηκε από αντικείμενο που πέταξαν οπαδοί της Φότζα, μια πράξη που έφερε τη λογομαχία μεταξύ των δύο εντός γηπέδου, καθώς ο προπονητής της Μπράιτον θεώρησε ότι ο πρώην παίκτης της Μίλαν προκάλεσε την ένταση για να σπαταλήσει χρόνο από το παιχνίδι.
«Δεν ήταν τίποτα», απάντησε αρχικώς ο Ντε Τζέρμπι σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, συμπληρώνοντας: «Έχουμε και οι δύο πάθος, ζούμε αυτή τη δουλειά με τον χαρακτήρα μας. Τον σέβομαι πολύ, αν και δεν θα έλεγα ότι είναι φίλος μου. Δούλεψε επίσης πολύ καλά στην Πίζα, το Μιλάνο και τη Νάπολη. Είμαστε πολύ κοντά όσον αφορά τον χαρακτήρα και το πάθος. Αλλά νομίζω ότι αύριο θα είναι καλύτερα από το 2016».