Για 7η Συνεχή χρονιά η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας διοργανώνει τους Μεσογειακούς Αγώνες και αυτή την φορά και στα δύο στάδια της Πύλας στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και στο στολίδι της Τοξοβολίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

Οι προκριματικοί και τα νοκ άουτ θα πραγματοποιηθούν στο κοινοτικό γήπεδο Πύλας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ενώ οι τελικοί και η τελετή λήξης θα διεξαχθούν το Σάββατο στο πρότυπο πάρκο Τοξοβολίας, που πρόσφατα δημιουργήθηκε από την κοινότητα Πύλας με τη συνεργασία φυσικά της ίδιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Οι Αγώνες Τοξοβολίας πραγματοποιούνται από τις 24 μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου και είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός για όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Κύπρου μας, που διαφημίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 7οι Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας παρά τίς δυσκολίες λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την απόφαση ορισμένων χωρών να μην συμμετάσχουν για λόγους κυρίως ασφαλείας, εντούτοις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και μάλιστα με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και παρά Ολυμπιονικών.

Η Ομοσπονδία Τοξοβολίας ίσως είναι η μόνη αθλητική ομοσπονδία στο νησί μας που διοργανώνει εφτά συνεχόμενους Διεθνείς Αγώνες χωρίς να διακόψει ούτε και στην περίοδο της Πανδημίας.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν εκτός από αυτή της Κύπρου είναι οι Εθνικές ομάδες από την Ουκρανία, Ελλάδα, Γεωργία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Μάλτα, Σερβία, καθώς και πολλοί σύλλογοι από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι Αγώνες περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του Ολυμπιακού και Σύνθετου τοξου, καθώς και αγώνες παρά Τοξοβολίας γεγονός που καθιστά την Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας πρωτοπόρο και σε αυτό το κομμάτι, αφού είναι μια από τις ελάχιστες στην Κύπρο που διοργανώνουν Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας και για ΑΜΕΑ όπως ακριβώς γίνεται και στα πρωταθλήματα της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.