Δηλώσεις στο ESPN της Βραζιλίας παραχώρησε ο Άντερσον Κορέια, αναφορικά με τον αγώνα της Εθνικής κόντρα στη Νορβηγία, κάνοντας λόγο για τους Χάαλαντ και Έντεγκαρντ…
«Είναι πολύ μεγάλος και πολύ δυνατός, μοιάζει με ζώο. Κάποια στιγμή συγκρούστηκε με τους αμυντικούς μας και γκρέμισε δύο-τρεις μαζί. Άφηνα τους νεότερους να τον χτυπήσουν (γέλια). Εγώ συνέχισα να τον περιτριγυρίζω και να τον αφήνω να παίζει ανάποδα κλείνοντας τους χώρους.
Κινείται πολύ καλά, προσπαθεί πάντα να είναι στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, όταν η μπάλα είναι στα αριστερά, όλοι κοιτάζουν εκεί. Ζητά την πάσα πίσω από την πλάτη σου και όταν κοιτάς, κάνει αντίθετη κίνηση ακριβώς μπροστά σου. Τότε δεν μπορείς να συμβαδίσεις μαζί του.
Ο Χάαλαντ είναι πολύ καλός, αλλά ο παίκτης που μου άρεσε περισσότερο ήταν Έντεγκαρντ. Αυτός ήταν που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μου παίζοντας με τη Νορβηγία. Το πώς κινείται, πώς παίζει και πώς του αρέσει να παίρνει μπάλα…
Ο Έντεγκαρντ έχει… τρελή ποιότητα, βρίσκει πάντα τον Χάαλαντ στον κενό χώρο και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο Χάαλαντ είναι πάντα ελεύθερος γιατί κάνει αυτή την κίνηση για να δεχθεί την μπάλα».