Το όνομά του Ιλκάι Γκιντογκάν θα δώσει σε ένα από τα γήπεδα του προπονητικού της κέντρου η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «Πολίτες» να τιμούν μέσω αυτής της αφιέρωσης τον εμβληματικό τους αρχηγό.
Ο Ιλκάι Γκιντογκάν αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες που έχει προπονήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως έχει αποκαλύψει πολλάκις στο παρελθόν ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι. Και πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό, αφού ο Τούρκος ήταν ο προπονητής εντός του αγωνιστικού χώρου για τον Ισπανό, κάνοντας όλα όσα ζητούσε ο Γκουαρδιόλα.
Μαζί, στα 7 χρόνια κοινής παρουσίας τους στον σύλλογο της Premier League, κατάφεραν να κατακτήσουν 5 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 4 League Cup, με τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησαν στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, να είναι το Champions League της σεζόν 2022/2023.
Ήδη, από την πλευρά του συλλόγου έχει ανακοινωθεί η δημιουργία ενός μωσαϊκού που θα θυμίζει το νικητήριο γκολ του Γκιντογκάν στη μάχη του τίτλου της Premier League για τη σεζόν 2021-22 εναντίον της Άστον Βίλα, με το εν λόγω έκθεμα να τοποθετείται κοντά στο προπονητικό γήπεδο της ομάδας.
«Ήσουν ένας σημαντικός ηγέτης, ένας σημαντικός πυλώνας ενός μέρους της ιστορίας αυτού του συλλόγου, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χάρισες ως ο πρώτος αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι που σήκωσε το Champions League», ανέφερε στα αποκαλυπτήρια του μωσαϊκού ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ.