Το γεγονός πως κάθε χρόνο οι σύλλογοι της EuroLeague “μπαίνουν μέσα” είναι αυτό που προβληματίζει τους ιδιοκτήτες των κλαμπ, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Παρά τα διαρκώς αυξανόμενα έσοδα, τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τις χορηγίες, οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βλέπουν τα έξοδα να αυξάνονται με την ίδια (ή και μεγαλύτερη) ταχύτητα, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να έχουν κέρδη. Το κάθε άλλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης (ίσως το κορυφαίο brand στον παγκόσμιο αθλητισμό) είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, απ ότι φαίνεται. Κι αυτό γιατί –σύμφωνα με όσα αναφέρει ισπανική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην οικονομική πτυχή της αθλητικής βιομηχανίας– κατέγραψε απώλειες που έφτασαν τα 27.8 εκατομμύρια ευρώ την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρά τα έσοδα – ρεκόρ από τους χορηγούς και το bonus της κατάκτησης του τίτλου στην EuroLeague, η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε το 2022/23 με μεγάλη ζημιά. Κι αυτό γιατί μέσα σε όλα, τα bonus που προβλέπονταν στα συμβόλαια των παικτών για μια τόσο σπουδαία επιτυχία ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έλαβε ο σύλλογος από την EuroLeague για την κατάκτηση του τροπαίου.