Ο Ντέμιαν Λίλαρντ έφτασε στο Μιλγουόκι για να παίξει δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως ο Κρις Μίντλετον παραμένει ένας από τους χρησιμότερους παίκτες και θα καθορίσει πολλά για την πορεία των Μπακς!
Ο ενθουσιασμός ήρθε αναπόφευκτα να γεμίσει κάθε γειτονιά του Γουινσκόνσιν. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είναι κάτοικος Μιλγουόκι και θα παίξει για τους Μπακς, δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δε χρειάζεται κάτι άλλο για να φτάσει τη βελόνα της ανυπομονησίας των φίλων των Μπακς στο κόκκινο. Χωρίς να υπάρχει χώρος για σκέψη των διακλαδώσεων αυτού του trade, που έπεσε ως… βόμβα για να ταρακουνήσει το NBA.
Ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν μέλος του και κατέληξε τελικά διά της τεθλασμένης στους Σέλτικς. Ωστόσο αυτός που παρέμεινε στο ρόστερ ήταν ο Κρις Μίντλετον. Θα πίστευε κανείς πως μετά και τις δηλώσεις του Γιάννη για τον Χόλιντεϊ, αν οι Μπακς προσπαθούσαν να κάνουν μία κίνηση, αυτή να αφορούσε τον Μίντλετον, όμως εκείνος παρέμεινε τελικά για να συνθέσει μία άτυπη big-3.
Λίλαρντ, Κόνατον (ή Μπίσλεϊ), Μίντλετον, Γιάννης και Μπρουκ Λόπεζ. Κάπως έτσι θα είναι οι Μπακς στα κρίσιμα. Αυτή είναι η πεντάδα τους, με τους Πέιν, Πόρτις, Κράουντερ να συμπληρώνουν από τον πάγκο, στην απόπειρα για all-in προς τον τίτλο! Σε αυτό το μείγμα, λοιπόν, μπορεί τα περισσότερα φώτα να πάρθηκαν από το πρόσωπο του Μίντλετον, που προφανώς δεν αποτελεί πλέον το Νο2, όμως εκείνος παραμένει τρομακτικά σημαντικός για την πορεία των «ελαφιών».

Οι ευθύνες του Μίντλετον
Τι ήταν μέχρι σήμερα ο Μίντλετον στους Μπακς; Ο άνθρωπος που ελευθέρωνε τον Γιάννη από τις ευθύνες και κυρίως αυτός που έπαιρνε αρκετές από τις μπάλες και συνάμα τις αποφάσεις στα κλειστά παιχνίδια. Το Μιλγουόκι συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα σε τέτοιες καταστάσεις, κάτι που αποδείχθηκε και με τους Χιτ στα περσινά play-offs.
Ο ρόλος του φυσικά, με τον Ντέιμ στο παρκέ δε θα είναι ο ίδιος. Λίλαρντ και Αντετοκούνμπο θα εκτοξεύσουν το USG%, αφήνοντας τον Μίντλετον σε έναν ρόλο πλάγιου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι ικανότητές του περιορίζονται. Ίσα ίσα από πάνω του αποτινάσσεται το βάρος της μεγάλης ευθύνης. Ο Μίντλετον θα είναι ο ορισμός του plus one σε αυτήν την επίθεση.
Όταν χρειάζεται για να δώσει την έξτρα διάσταση, τον τρίτο πόλο, θα πάρει τις μπάλες από τους άλλους δύο σταρ, αλλά μπορεί να μείνει και στο πλάι μίας επίθεσης που θα έχει άξονα τη συνεργασία του Λίλαρντ με τον Γιάννη. Όταν σε αυτούς προστεθεί η παρουσία του Μίντλετον, που πάντοτε έχει την ικανότητα να τραβάει την προσοχή της άμυνας γιατί μην ξεχνάμε πως είναι ένας all star και ένας προικισμένος σκόρερ, αλλά και ο Μπρουκ Λόπεζ με τη γνωστή του απειλή, τότε μάλλον η επίθεση των Μπακς αποκτά πλεονέκτημα, όσα αμυντικά «όπλα» και αν πετάξεις πάνω της.
Και με τις άμυνες να προσαρμόζονται στους Λίλαρντ, Γιάννη, ο Μίντλετον θα έχει πολύ περισσότερους χώρους δράσης. Κάτι που σημαίνει πως το δικό του σκοράρισμα έρχεται ως παράγοντας που θα ανοίγει το γήπεδο, για να μετατρέψει την επίθεση των Μπακς σε «Λερναία Ύδρα».

Τι προσφέρει ο Μίντλετον στους Μπακς
Το ερωτηματικό για τον Μίντλετον παραμένει η υγεία του, μιας και πέρσι τον στερήθηκαν για μεγάλο διάστημα, βάζοντάς τον συντηρητικά στο πρόγραμμά τους. Έτσι δεν έκανε και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όμως σε μία επίθεση που λειτουργεί ιδανικά, φέρνει πλεονεκτήματα που άλλες επιθέσεις δεν έχουν!
Την περσινή σεζόν μέτρησε 24.4% των εκτελέσεών του στο pick n’ roll, έχοντας 1.06 πόντους ανά κατοχή και άλλο 14.1% σε iso, που τα νούμερά του ελαφρώς πεσμένα έφτασαν στους 0.94 πόντους ανά κατοχή. Αυτή η χρησιμότητα του Μίντλετον δε θα ακυρωθεί, αλλά ενδεχομένως να πέσει αρκετά όσον αφορά τον όγκο των προσπαθειών. Αυτό που μάλλον θα αυξηθεί είναι το catch n’ shoot, καθώς όπως εξηγήσαμε θα έχει περισσότερες ευκαιρίες ως πλάγιος, με το βάρος να πέφτει στους δύο σούπερ σταρ.
Ίσως να μείνει περισσότερο στο παρκέ ως ο leader της second unit για ένα διάστημα, όταν οι Λίλαρντ και Αντετοκούνμπο περάσουν στον πάγκο μετά τα πρώτα 7-8 λεπτά. Βεβαίως αυτά παραμένουν προς το παρόν ασκήσεις επί χάρτου, καθώς πέραν όλων των άλλων, οι Μπακς έχουν αλλάξει και τον καθοδηγητή, με τον Έιντριαν Γκρίφιν να έχει πλέον το βάρος να οδηγήσει τα «ελάφια» στη διεκδίκηση του δαχτυλιδιού, καθώς και να βρει τις ισορροπίες μεταξύ των σταρ του.
Σταρ που όμως συνδυάζουν και το work ethic αλλά και τη δίψα για να φτάσουν ως το φινάλε της διαδρομής, με τον Μίντλετον να μπαίνει λίγο πιο πίσω στην ιεραρχία, αλλά να παραμένει κομβικός για το Μιλγουόκι!