Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στους δημοσιογράφους κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο.
Από την αρχή του ταξιδιού του είχε διαφανεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας θα ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Στον πρώτο του σταθμό στην Κύπρο κατά την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Εντούτοις, άφησε το «στίγμα» του με την αμήχανη στιγμή στην κατάθεση στεφάνου, όταν δεν ήξερε που να το τοποθετήσει.
Στη συνέχεια, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο αν και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και αποχώρησε.
Παρόμοιο σκηνικό και την Πέμπτη, όταν κατέθεσε μαζί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ στεφάνι στο Μνημείο των Καβάζογλου-Μισιαούλη. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο τι κρατά από το ταξίδι του στην Κύπρο, αρκέστηκε να πει «καλημέρα» και να αποχωρήσει από το σημείο.
Να σημειωθεί ότι ο Κασσελάκης αρνήθηκε δηλώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κύπρο, όταν του ζητήθηκε από το SigmaLive. Παραχώρησε συνέντευξη μόνο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πριν την άφιξή του στο νησί.
πηγή: sigmalive.com