Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εντυπωσιακή στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο China Open απέναντι στην Λίντα Φρουχβίρτοβα (Νο 98) και την Σίνγιου Γουάνγκ (Νο 37) και βρέθηκε με το σπαθί της στα προημιτελικά, φτάνοντας τις εννέα νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια της, όμως απέναντι στην πολύ δυνατή και φορμαρισμένη Κόκο Γκοφ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν τα κατάφερε.

Οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (06/10) με έπαθλο ένα εισιτήριο για τις “4” του θεσμού και εκεί η 19χρονη Αμερικανίδα απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο για ποιο λόγο κατέκτησε πρόσφατα το US Open και μετρούσε 15 διαδοχικές νίκες, επικρατώντας με 6-2, 6-4 της Σάκκαρη.

Στο πρώτο σετ μπήκε φουριόζα και έκανε δύο break στο σερβίς της Σάκκαρη, για να προηγηθεί με 4-0 στα games και να φτάσει σε ένα άνετο και πειστικό 6-2, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στο δικό της σερβίς.

Στη συνέχεια, η Σάκκαρη προσπάθησε να αντιδράσει και δεν άφησε το δεύτερο σετ να της ξεφύγει όπως το πρώτο, ακόμη και έτσι όμως η 19χρονη Γκοφ, Νο 3 στο ράνκινγκ, έκανε το break που ήθελε και το διαχειρίστηκε άψογα, για να φτάσει στην επικράτηση με 6-4 και να πανηγυρίσει εν τέλει την πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Σημειώνεται πως η Γκοφ επέκτεινε σε 16 παιχνίδια το αήττητο σερί της και θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ στον έναν εκ των δύο ημιτελικών, με στόχο την παρουσία της στο μεγάλο τελικό του τουρνουά.