Για τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Χλώρακα και την υποστελέχωση των Αστυνομικών Σταθμών στην Πάφο, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο πρόεδρος της Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης.

Όπως ανέφερε, τα επεισόδια η έκρηξη του ηφαιστείου που περίμεναν να γίνει, καθώς ήταν συνεχείς οι επιθέσεις εναντίον των Αστυνομικών και οι παραβατικές συμπεριφορές.

Σημείωσε πως είχαν ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό για τις επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών στη Χλώρακα. Δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οι αστυνομικοί.

«Όταν θες σε 48 ώρες καθαρίζει η περιοχή από την παραβατικότητα. Επιβάλλεις την τάξη και τον νόμο. Κάναμε δύο χιλιάδες ελέγχους και αυτή στιγμή θεωρούν ότι επιβάλλουν τον νόμο. Δεν έχουμε κάνει καταστολή γιατί δεν υπάρχει πλάνο», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου δύο Αστυνομικοί είχαν τοποθετηθεί στο συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο διαμένουν αλλοδαποί στη Χλώρακα ώστε να προσέχουν το κουτί της ΑΗΚ καθώς υπήρχαν πληροφορίες για κλοπή ρεύματος και τους πήραν με τις πέτρες.

Όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης, είχε ενημερώσει προηγουμένως μέσω email το Αρχηγείο Αστυνομίας, το οποίο δεν ανταποκρίθηκε, όπως είπε, και το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν την επίθεση οι δύο Αστυνομικοί.

Μετά το περιστατικό, τόνισε, τοποθέτησαν δέκα Αστυνομικούς στο συγκεκριμένο σημείο.

Έκανε λόγο για ρηχή και πεζή αντιμετώπιση της κατάστασης για την οποία ενημέρωναν συνεχώς, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατασταλεί η παραβατικότητα όταν δεν υπάρχει δύναμη στην «πρώτη γραμμή».

Όσον αφορά την συνάντηση της Υπουργού και του Αρχηγού μαζί με τον 47χρονο καταζητούμενο, ανέφερε ότι 4 η ώρα το απόγευμα του έβγαλαν δεύτερο ένταλμα σύλληψης από την Πάφο.

«Μπήκαν στη σύσκεψη, είτε ακάλεστος είτε όχι υπήρξε η οδηγία να μην συλληφθεί. Από εκεί και πέρα έφυγε επέστρεψε με περιπολικό πίσω στην εκδήλωση και το βράδυ αν δεν γινόταν το αυτόφωρο αδίκημα με τα ναρκωτικά δεν θα εκτελείτο κανένα ένταλμα σύλληψης. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια», τόνισε.

Σημείωσε ότι, έχουν πολλές φορές πει στην Υπουργό και στον Αρχηγό να μην συναντούν παράνομους. Δεν γίνεται να βάζουμε τον οποιονδήποτε στα γραφεία και να συνομιλούμε χωρίς να έχουν νομική υπόσταση.

«Θέλω να πω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν να παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά. Κάνουν καλά την δουλειά τους να παραποιούν τα πράγματα», είπε.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE