Πολύ κακό ξεκίνημα έκανε η Εθνική Ελλάδας στο εκτός έδρας ματς με την Ολλανδία, καθώς η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ελλάδα να χάνει 3-0 στο Αϊντχόφεν με γκολ των Ντε Ρον (17’), Χάκπο (31’) και Βέγκχορστ (39’).

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, πρέπει να πάει πίσω στον Ιούνιο του 2019 και το εντός έδρας 3-0 από την Ιταλία.

Και τότε σε προκριματικά Euro, οι Μπαρέλα (23’), Ινσίνιε (30’) και Μπονούτσι (33’) είχαν καθαρίσει σε ένα δεκάλεπτο την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, με το σκορ να μην αλλάζει στη συνέχεια.

Τρεις ημέρες αργότερα θα ακολουθούσε η νέα ήττα, 3-2, από την Αρμενία, που αποτελούσε έως σήμερα την τελευταία φορά που δέχτηκε η Ελλάδα τρία γκολ γενικά σε ματς.

Όσο για την προηγούμενη φορά που δεχτήκαμε τρία γκολ μέχρι το 45’ εκτός έδρας, ήταν τον Νοέμβριο του 2017, όταν η Κροατία είχε νικήσει 4-1 την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε, με Μόντριτς (13 πέν.), Κάλινιτς (19’) και Πέρισιτς (33’) να σκοράρουν – και τον Παπασταθόπουλο να έχει μειώσει στο 30ό λεπτό.