Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί το ντέρμπι μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ, με την Ομοσπονδία της Ολλανδίας να επισημαίνει πως αυτή τη φορά θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Επεισοδιακό αποδείχθηκε το ντέρμπι στην Ολλανδία μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ, με τους οπαδούς του Αίαντα να πετούν συνεχώς καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 3-0 των φιλοξενούμενων και να οδηγούν τον αγώνα σε οριστική διακοπή.

Ο κύβος ερρίφθη στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης όταν έπειτα από νέα ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων ο διαιτητής έστειλε για τρίτη (!) φορά τις ομάδες στα αποδυτήρια, οι οποίες τελικά δεν επέστρεψαν ποτέ στο χορτάρι…

Η… παράταση πάντως που δόθηκε στο Klassieker διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, όποτε και αποφασίστηκε η συνέχεια του αγώνα από την Ομοσπονδία της Ολλανδίας, αλλά αυτή τη φορά κεκλεισμένων των θυρών της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Όλα αυτά τη στιγμή που οι φωνές που ζητούν την παύση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία όλο και πληθαίνουν, εξέχοντος του εμβληματικού παλαίμαχου επιθετικού, Μάρκο Φαν Μπάστεν.