Ο Εργκίν Αταμάν και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουν για την κατάκτηση του Super Cup. Θέλουν το τρόπαιο. Ο Τούρκος τεχνικός ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι ο πρώτος τίτλος της σεζόν θα βάλει θετικό ή αρνητικό πρόσημο πριν την έναρξη της σεζόν, αφού ο στόχος είναι να χαμογελούν οι φίλοι της ομάδας στο τέλος της χρονιάς.
Αναλυτικά ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:
Για το πόσο έτοιμος θα είναι ο Παναθηναϊκός έχοντας κάνει τόσες πολλές μεταγραφές: «Μετά από μία δύσκολη περσινή χρονιά, χτίσαμε από την αρχή την ομάδα. Πήραμε πολλούς καλούς παίκτες με καλό χαρακτήρα. Τώρα είναι ώρα να είμαστε έτοιμοι. Είχαμε μικρή preseason, δεν είναι εύκολο να είμαστε στο 100%, αλλά είναι μεγάλος οργανισμός ο Παναθηναϊκός, που έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε μεγάλους στόχους. Ελπίζω να εκπληρώσουμε αυτές τις προσδοκίες και να κάνουμε τον κόσμο μας να χαμογελάσει στο τέλος της σεζόν».
Για το πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του αποτελέσματος να διαχειριστεί μία ομάδα ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα ή εμφάνιση σε ένα τουρνουά που γίνεται τόσο νωρίς μέσα στην σεζόν: «Είναι τουρνουά της preseason, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Είναι μόνο δύο παιχνίδια. Προφανώς θέλουμε να νικήσουμε, αλλά ο στόχος της σεζόν δεν είναι το Super Cup. Νικήσουμε ή χάσουμε δεν θα μας δώσει κάτι θετικό ή αρνητικό σε μία μεγάλη σεζόν που έχουμε μπροστά μας».
Για το αν αυτά τα παιχνίδια είναι προετοιμασία ενόψει της πρεμιέρας της EuroLeague, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιες ομάδες θα πάνε στον τελικό. Είναι δύο ομάδες που αξίζουν τον σεβασμό μας μπροστά μας. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, σε Ελλάδα ή EuroLeague. Αν παίξουμε με τον Ολυμπιακό δεν θα το δούμε σαν προετοιμασία για την EuroLeague». 
Για το αν έχει καταλήξει στην 12αδα ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ: «Είχαμε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς στην προπόνηση, οπότε θα δούμε μετά την συνάντηση με τους γιατρούς. Αύριο θα αποφασίσουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν στον ημιτελικό και – αν προχωρήσουμε – στον τελικό».
Πώς θα καλύψει το έλλειμμα ομοιογένειας που υπάρχει: «Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε μία νέα ομάδα με πολλούς παίκτες. Εμείς δουλεύουμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ. Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά είναι η δουλειά μας. Στο τέλος της σεζόν θα κριθούμε. Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα επειδή έκαναν λίγες αλλαγές, αλλά υπάρχει μία μπάλα, μία μπασκέτα και δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να φτιάξουμε την ομάδα. Όλοι ξέρουν ότι είναι σημαντική η άμυνα και ότι από εκεί ξεκινούν όλα».