Άντεξε στην πίεση του Τζακ Ντρέιπερ ο Αντρέι Ρούμπλεφ και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του US Open για τέταρτη φορά στην καριέρα του.
O 26χρονος Ρώσος, Νο.8 στον κόσμο, υπέταξε τον 21χρονο Βρετανό (Νο.123) με6-3, 3-6, 6-3, 6-4 και θα αναμετρηθεί στους «8» είτε με τον συμπατριώτη του Ντανίλ Μεντβέντεφ, είτε με τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο Ντρέιπερ… έμπλεξε τα πράγματα με την κατάκτηση του δεύτερου σετ, όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο έμενε από δυνάμεις και «λύγιζε» στα μεγάλα ράλι, που επεδίωκε ο τενίστας από τη Μόσχα. Προέρχεται, άλλωστε, από τραυματισμό και ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Ο Ρούμπλεφ, λοιπόν, πήρε κεφάλι στο τρίτο σετ και έχοντας περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια ξεκαθάρισε οριστικά την κατάσταση όταν πέτυχε μπρέικ και στο τέταρτο (2-3). Παρότι δεν έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του Ντρέιπερ στο 5-3, όπου είχε δύο ματς πόιντ, το έκανε αμέσως μετά όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του.

Ο Αντρέι περνάει σε οκτάδα σλαμ για ένατη φορά στην καριέρα του και θα προσπαθήσει να φτάσει στον πρώτο του ημιτελικό.

Για την ώρα, τα δεδομένα ζευγάρια των προημιτελικών είναι Τιάφοου-Σέλτον και Φριτζ-Τζόκοβιτς, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ περιμένει Σάσα Ζβέρεφ ή Γιάνικ Σίνερ.