Μπορεί αριθμητικά η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ να μην έχει καλυφθεί απόλυτα από τη στιγμή που και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνιζε ότι η ομάδα του χρειάζεται εκεί δυο ποδοσφαιριστές μετά την παραχωρήση του Κάλεντ Νάρεϊ, ωστόσο η απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ ανεβάζει σε κάθε περίπτωση το ποιοτικό επίπεδο της.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε ούτε με τον Γερμανό έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Ντεσπόντοφ. Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γράψει στατιστικά με γκολ και ασίστ, αγωνιζόμενος με την ίδια ευχέρεια στα δυο άκρα της επίθεσης, στον άξονα πίσω από τον φορ κρούσης.

Ο Βούλγαρος έχει στοιχεία που τον ξεχωρίζουν απ’ όλους τους άλλους

Ο Βούλγαρος έχει εξαιρετικά τελειώματα και αρέσκεται να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, είτε εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του – που τον καθιστά ιδανικό για το γρήγορο επιθετικό transition- είτε πηγαίνει “ένας εναντίον ενός”.

Οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ έχουν τέτοια στοιχεία αλλά κανείς τους, ούτε ο Ζίβκοβιτς, ούτε ο Τάισον, ούτε και ο Κωνσταντέλιας δεν τα συγκεντρώνουν όλα στο βαθμό που το κάνει ο Ντεσπόντοφ.

Η ικανότητα του Βούλγαρου να παίζει και στις δυο πλευρές, να τελειώνει τις φάσεις και με τα δυο πόδια, δίνει τη δυνατότητα στον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον εντάξει σε όλα τα πιθανά σχήματα.

Μπορεί να τον χρησιμοποιήσει μαζί με τον Ζίβκοβιτς στις πλευρές με κανονικό ή ανάποδο πόδι αλλά και με τους περισσότερο επιτελικούς Κωνσταντέλιας και Τάισον δίνοντας του τη δεξιά πλευρά.

Με τον Ντεσπόντοφ η επίθεση του ΠΑΟΚ γίνεται πιο γρήγορη και πολύ πιο επικίνδυνη

Ο Λουτσέσκου με τον Βούλγαρο αποκτά και έναν ακόμη δεινό εκτελεστή των στατικών φάσεων. Ο Ντεσπόντοφ έχει καλά απευθείας χτυπήματα σε εκτελέσεις φάουλ και τα εκμεταλλεύεται συχνά σκοράροντας γκολ.

Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον 26χρονο μεσοεπιθετικό είναι η νοοτροπία νικητή που τον διακατέχεται και που σίγουρα ταιριάζει απόλυτα με τις απαιτήσεις του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο Ντεσπόντοφ θα κάνει ότι μπορεί στο γήπεδο για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για αυτήν ανεξάρτητα από τις συνθήκες, στοιχείο που τον κάνει “αρχηγό” σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται.

Ο Λουτσέσκου που από πέρυσι ζητούσε περισσότερες προσωπικότητες στην ομάδα του βρίσκει έναν ηγέτη για την ομάδα του στο πρόσωπο του Ντεσπόντοφ.

Το κομμάτι άλλωστε των πρώτων δηλώσεων ως ποδοσφαιριστές του που τόνισε μέσα από τα social media της η ασπρόμαυρη ΠΑΕ είναι αν μην τι άλλο χαρακτηριστικό.

Αυτό δείχνουν και οι πρώτες του δηλώσεις στο κανάλι του Δικεφάλου μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας.