Στον απόηχο των κατηγοριών εις βάρος του για βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης πως επιτρέπει στον Άντονι να επιστρέψει στις προπονήσεις των κόκκινων διαβόλων.
Ο Άντονι είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες γυναικών για βίαιη συμπεριφορά στον απόηχο των ερευνών για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύντροφό του, γεγονός που ώθησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον βάλει στο “ψυγείο” και να τον έχει ανενεργό για κάποιο διάστημα.
Ωστόσο αυτή η καραντίνα στην οποία μπήκε υποχρεωτικά ο Βραζιλιάνος διεθνής εξτρέμ δεν υφίσταται πλέον, με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου να κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης την Παρασκευή (29/09) πως επιστρέφει στις προπονήσεις και είναι στη διάθεση του προπονητή του, Έρικ τεν Χαχ, για τους αγώνες της ομάδας.
«Από τότε που έγιναν οι καταγγελίες για πρώτη φορά τον Ιούνιο, ο Άντονι συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας τόσο στη Βραζιλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συνεχίζει να το κάνει.
Ως εργοδότης του Άντονι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε ότι θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο Κάρινγκτον και θα είναι διαθέσιμος για επιλογή, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.
Αυτό θα τεθεί υπό εξέταση εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων στην υπόθεση. Ως σύλλογος, καταδικάζουμε πράξεις βίας και κακοποίησης.
Αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας όλων όσων εμπλέκονται σε αυτήν την κατάσταση και αναγνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουν αυτοί οι ισχυρισμοί στους επιζώντες κακοποίησης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του BBC, Σάιμον Στόουν, ο Βραζιλιάνος δεν θα πάρει μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής (29/09) ενώ θα είναι εκτός αποστολής από τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου (30/09) με την Κρίσταλ Πάλας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League.