Ο Ραφαέλ Ναδάλ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην οποία άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ τόνισε ότι ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία του.

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Ραφαέλ Ναδάλ στο Movistar Plus. Ο θρυλικός Ισπανός ρωτήθηκε για το μέλλον του και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

“Γιατί να σας πω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και ότι το έχω προγραμματίσει; Και αν δεν είναι; Αν μαγικά, αν και δεν πιστεύω στη μαγεία, το σώμα μου αποθεραπευτεί μετά το μεγάλο διάλειμμα και αισθάνομαι δυνατός και με ενέργεια για να συνεχίσω; Γιατί να πω ένα πράγμα και μετά να πω κάτι άλλο.

Είμαι επιφυλακτικός, όταν ξέρω την απάντηση θα την πω και θα ζω μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα δώσω τον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω την επιλογή να αποφασίσω. Θέλω να επιστρέψω και να αγωνιστώ, αλλά δεν έχω την προσδοκία να επιστρέψω και να κερδίσω το Roland Garros και το Australian Open. Αυτό μοιάζει πολύ μακρινό, αν όχι απίθανο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν τον έχει πειράξει που ο Νόβακ Τζόκοβιτς τον πέρασε σε Grand Slams και επεσήμανε: “Δεν με έχει πειράξει για έναν απλό λόγο, διότι πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατό με βάση τις πιθανότητές μου. Νομίζω ότι ο Νόβακ το ζει πιο έντονα από εμένα και θα μπορούσε να είναι απογοητευμένος αν δεν τα κατάφερνε. Και ίσως αυτός είναι λόγος που έχει φτάσει στα περισσότερα σλαμς.

Έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία. Ήμουν κι εγώ φιλόδοξος, αλλά με μια υγιή φιλοδοξία που μου έχει επιτρέψει να δω τα πράγματα στη σωστή διάσταση, χωρίς να εκνευρίζομαι. Είναι τρόπος ζωής.”