Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0.
Αναλυτικά:
Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Αν μας έλεγε κάποιος πριν το ματς ότι θα ερχόμασταν ισόπαλοι δεν θα μας ικανοποιούσε. Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μπορούσαμε να νικήσουμε. Τουλάχιστον σώσαμε τον ένα βαθμό και δείξαμε αντίδραση. Αποφύγαμε μια ήττα και υπάρχουν πολλά θετικά. Υπάρχουν και στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε και βλέπουμε το επόμενο ματς με τη Δόξα για να επιστρέψουμε στις νίκες».
Για το αν είναι ικανοποιημένοι από τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας: «Αρχίσαμε με μια πολύ καλή εμφάνιση με νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και η νίκη αυτή υποτιμήθηκε γιατί η Νέα Σαλαμίνα έδειξε ότι δεν ήταν αυτή που προσπαθούσαν να πλασάρουν. Η ισοπαλία με την Καρμιώτισσα ήταν ένα μελανό σημείο. Είχαμε πει πως πρέπει αυτό να είναι μια κακή παρένθεση και έτσι αποδεικνύεται. Νικήσαμε το ΑΠΟΕΛ με πολύ καλή εμφάνιση και ήρθαμε ισοπαλία με την ΑΕΛ που μπορούσαμε να νικήσουμε και το ντέρμπι με τον Άρη. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα γίνεται καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι. Βγάζει αυτοπεποίθηση και μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Η διοίκηση θέλει από την ομάδα διάρκεια, συνέχεια, επιθετικότητα, πάθος, συνέπεια, εργατικότητα, σεβασμό και αν γίνονται αυτά θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία».
Ποιος είναι ο στόχος
: «Ο στόχος είναι να κατακτούμε το πρωτάθλημα. Θα προσπαθούμε κάθε χρόνο να το κατακτούμε αλλά δεν μπορεί μια ομάδα να καταφέρνει να γίνεται πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον θα προσπαθούμε να το διεκδικούμε μέχρι τέλος. Θέλουμε όπως είπα και πριν να δείχνουμε στοιχεία που αρέσουν στον κόσμο. Να είμαστε επιθετικοί, να έχουμε ταχύτητα, πάθος και μαζί με τον κόσμο μας θα είμαστε έτσι κάθε χρόνο».
Για τα αγωνιστικά: «Οι τρεις που ήταν εκτός με κάρτες (σ.σ Μπασιρού, Σιπριάνο, Σίμιτς) επιστρέφουν. Ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Δεν έχουμε αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Νικόλας είναι μια χαρά, προπονείται σε ψηλές εντάσεις και είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο. Είναι απόφαση του προπονητή για το πότε θα τον χρησιμοποιήσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Ψάλτη. Ο Άμου ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τον τραυματισμό του».
Για τον Μάριο Ηλία και τα μεταγραφικά: «Δεν προκύπτει κάτι νεότερο. Δεν πήραμε οποιαδήποτε απάντηση από τον Εθνικό Άχνας και δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε αυτό το θέμα. Ασφαλώς για εμάς φταίει ο Εθνικός Άχνας. Δεν αναμένεται να αποκτηθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής εκτός κι αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό αλλά ξαναλέω δεν αναμένεται να γίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε στρέψει ήδη την προσοχή μας στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ο Εράκοβιτς θα εγγραφεί στην ομάδα και έχουμε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Βλέπουμε και τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού».
Αν έχουν έρθει στην Κύπρο νεαροί ποδοσφαιριστές για την Κ-19: «Ναι, έχουν έρθει στην Κύπρο δύο νεαροί Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που θα περάσουν από δοκιμαστικά από την Κ-19. Τα δοκιμαστικά είναι μια τακτική που θα χρησιμοποιείται και αποτελεί μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θα γίνεται σε τακτική βάση».
Γιατί μπήκαν σε συζητήσεις με τον Εθνικό Άχνας για τον Μάριο Ηλία, αφού γνώριζαν κάποια πράγματα:  «Εκτιμούμε τον ποδοσφαιριστή ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο. Έδειξε μεγάλο σεβασμό για να έρθει στην Ομόνοια και το αναγνωρίζουμε. Το προσπαθήσαμε αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ο Παναγή ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Δεν ήταν στις συζητήσεις για τον Μάριο Ηλία. Δεν είχε να κάνει με τις συζητήσεις, είναι διαφορετική περίπτωση».
Για το αν πιστεύουν πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ: «Η διοίκηση θέτει κάποιους στόχους και περιμένει από την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Υπάρχουν τα αρμόδια άτομα που πληρώνονται από τη διοίκηση και πιστεύουν ότι είναι ποιοτικό το ρόστερ για να προχωρήσει μέχρι τον Ιανουάριο και ακολούθως μέχρι το καλοκαίρι. Δεν μπορώ εγώ να αξιολογήσω το ρόστερ, ούτε είμαι ο κατάλληλος».