Σε 1 ώρα και 19 λεπτά η Μαρία Σάκκαρη (Νο9) ξεπέρασε το εμπόδιο της Στορμ Χάντερ (Νο157) από την Αυστραλία με 2-0 σετ (6-2, 6-4) και προκρίθηκε στη φάση των “16” του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Η περσινή φιναλίστ του τουρνουά ήταν πολύ καλή στο σερβίς, παίρνοντας το 74% των πόντων πίσω από το πρώτο (25/34), είχε 20 winners και 17 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break (4/5).

Στο πρώτο σετ, η πρωταθλήτριά μας προηγήθηκε νωρίς με 3-0 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, φτάνοντας εύκολα στην κατάκτησή του με 6-2, κάνοντας ακόμα ένα break. Χρειάστηκε μόλις 35 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ και να μπει σε θέση οδηγού.

Σημείο-κλειδί του αγώνα ήταν η ανατροπή στο δεύτερο σετ, όταν επέστρεψε από το 4-2, πήρε τέσσερα σερί γκέιμ, μαζί και τη νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και προχωρώντας στο τουρνουά.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/9) την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι που με τη σειρά της κέρδισε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-1, 6-2 σε 69 λεπτά.

Σε τρεις αναμετρήσεις καριέρας η Σάκκαρη έχει ισάριθμες νίκες και θέλει να τις κάνει τέσσερις. Αν περάσει, στα προημιτελικά θα παίξει με μία εκ των Αρανγκό και Τάουσεντ.