Χάρη σε γκολ σε κάθε ημίχρονο η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε αλώβητη από την έδρα της Αλαβές και έπιασε τη Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία, αλλά με ματς περισσότερο.
Οι υψηλές πτήσεις συνεχίζονται για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, κάτι που αποδείχθηκε και κόντρα στην Αλαβές την οποία νίκησαν με 2-0 για να ανέβουν στην τρίτη θέση της La Liga. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Ινιάκι Γουίλιαμς στο 18΄, με τον Σανθέτ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο β΄μέρος (76΄). Η Αλαβές σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες προς το φινάλε για να επιστρέψει στο ματς, δίχως όμως τελικά να βρίσκει ούτε το γκολ της τιμής.

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσαβέλ, Σεντλάρ, Αντκάρ, Ντουάρτε (46’Χάβι Λόπεθ), Μπεναβίδες (46’Γκουρίδι), Γκεβάρα, Σόλα (66’Ρεμπάτς), Λουίς Ριόχα (84’Αλκαΐν), Χάτζι (66’Σαμού), Κίκε Γκαρθία.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ουνάι Σιμάν, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες (71’Γεράι), Γιούρι (82’Ντάνι Γκαρθία), Γκαλαρέτα (82’Λέκουε), Βέσγα, Ινιάκι Γουίλιαμς, Σάνθετ, Μπερενγκέρ (64’Μουνιαΐν), Γκουρουθέτα (71’Βιγιαλίμπρε).