Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Μαρτίνεθ καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.

Αντίστροφα μετρούν ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ελληνικό ποδόσφαιρο για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν την Κυριακή (17/9, 21:30) στην «OPAP Arena». Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη, καθώς ακολουθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι και ένα βαρύ πρόγραμμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των πάγκων, η ιδιαίτερη πρώτη κόντρα των Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Στην ΑΕΚ προετοιμάζονται μετ’ εμποδίων και η νίκη στο ντέρμπι είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Ως περσινοί νταμπλούχοι θέλουν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και η επικράτηση στα ντέρμπι είναι ο καλύτερος τρόπος. Η όχι και τόσο επιτυχημένη έναρξη της σεζόν, με την εντός έδρας γκέλα με τον Πανσερραϊκό, έχει βάλει μια μικρή πίεση στην ομάδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα όμως είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, ακόμα και τα προβλήματα απουσιών που έχουν προκύψει. Εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος, οι οποίοι είναι κομβικοί, ωστόσο το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ διαθέτει πληθώρα ποιοτικών λύσεων μεσοεπιθετικά. Και η φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού δεν έχει να κάνει τόσο με τα πρόσωπα, αλλά με το αγωνιστικό πλάνο.

Στον Ολυμπιακό βιώνουν μια αγωνιστική αναγέννηση υπό τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετά από μια δύσκολη σεζόν που έγιναν μεγάλα λάθη. Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και αγωνιστικά οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται μεταμορφωμένοι. Το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το πρώτο κρας τεστ για την ομάδα του Μαρτίνεθ, καθώς μέχρι τώρα οι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα ήταν πιο βατοί.

Αν και οι Πειραιώτες είναι νέα ομάδα, ο Ισπανός κόουτς έχει βρει ήδη έναν κορμό και σε αυτόν θα βασιστεί και την Κυριακή. Στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί την όποια ομοιογένεια έχει μέχρι τώρα η ομάδα του, έχοντας στον πάγκο ιδιαίτερα ποιοτικές λύσεις για να την ενισχύσει αν χρειαστεί. Εξάλλου, οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής των Γιόβετιτς, Σολμπάκεν και Ποντένσε προσέθεσαν βάθος και ποιότητα στο ρόστερ.

Όλα τα παραπάνω αφήνουν υποσχέσεις για ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που θα αφήσει ευχαριστημένους όσους το παρακολουθήσουν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο παράγοντας της διαιτησίας που μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις και σε αυτό το μέτωπο, η μάχη… άναψε. Ο ορισμός του Πορτογάλου elite διαιτητή Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο ντέρμπι προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ζήτησε την άμεση αντικατάστασή του.