Το καθιερωμένο τουρνουά Ακρόπολις διεξάγεται για ακόμα μία χρονιά στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με την Εθνική Ανδρών να αντιμετωπίζει την Σερβία σε μία πολύ δυνατή φιλική αναμέτρηση με το βλέμμα στο MundoBasket 2023 (8/8, 19:45)
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπειτα από δύο άκρως επιτυχημένα παιχνίδια κόντρα στην Σλοβενία εντός και εκτός έδρας, στα οποία μέτρησε ισάριθμες νίκες, είναι έτοιμο για ακόμα ένα δυνατό τεστ, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σερβία.
Ελλάδα και Σερβία ανοίγουν την αυλαία στο τουρνουά Ακρόπολις, στο οποίο συμμετέχει και η Ιταλία, με τις δύο πρώτες να κάνουν τζάμπολ στις 19:45 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, θα λάβει το χειροκρότημα η Εθνική Νέων, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20.
Η σύνθεση της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς για το τουρνουά Ακρόπολις: Αλέκσα Αβράμοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Νίκολα Γιόβιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Νεμάνια Νέντοβιτς, Φίλιπ Πετρούσεβ, Αλέκσα Ραντάνοβ, Ντούσαν Ρίστιτς, Μπόρισα Σίμανιτς, Μάρκο Γκούντουριτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ημερών:
8/8 19.45 Ελλάδα-Σερβία
9/8 19.45 Σερβία-Ιταλία
10/8 19.45 Ιταλία-Ελλάδα