Αυξήθηκε το μπάτζετ, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις από τον Αρτέτα, είναι τρομερά αυξημένες και από τους ποδοσφαιριστές. Η πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποίησε η Άρσεναλ την περασμένη σεζόν, έφερε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι για το κλαμπ…
Οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν το Community Shield την περασμένη Κυριακή εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι, έβαλαν τέλος στο σερί νικών των «πολιτών» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Αρτέτα πήρε προσωπική νίκη κόντρα στον Πεπ και οι Λονδρέζοι ξεκινούν τη νέα αγωνιστική περίοδο με αυτοπεποίθηση.
Πέρυσι, την τελευταία στιγμή, έδειξαν πως το καθαρό μυαλό είχε… πάει περίπατο, η ομάδα μπλόκαρε, δεν κατάφερε να σταθεί μέχρι τέλους στο ύψος των περιστάσεων, ηττήθηκε και από την Σίτι και τελικά υποχώρησε στην βαθμολογία χάνοντας τον τίτλο.
Ό,τι κατάφερε πέρυσι το σύνολο του Αρτέτα, έκαναν την Άρσεναλ να επιλέξει το φετινό καλοκαίρι να προβεί σε ουσιαστική ενίσχυση και να διατεθούν στον Ισπανό κόουτς, χρήματα που δεν είχε σε καμία άλλη μεταγραφική περίοδο στην θητεία του στην άκρη του πάγκου.
Τα 238 εκατομμύρια που έχει δώσει η Άρσεναλ μέχρι και αυτή τη στιγμή – υπολογίζοντας και το deal για τον Ράγια της Μπρέντφορντ – είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει διαθέσει ο σύλλογος για ενίσχυση επί εποχής Αρτέτα.
Και το καλοκαίρι του 2021 είχαν διατεθεί 156,8 εκατ.λίρες, η ομάδα την τελευταία στιγμή έχασε την 4άδα, ενώ, το καλοκαίρι του 2022 βγήκαν από τα ταμεία 121 εκατομμύρια λίρες. Σύνολο; 657.7 εκ. λίρες!